DEBATT 2019-07-25 KL. 07:00

Varför inget körprov på thailändska?

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Min thailändska sambo kämpar med att ta ett svenskt körkort. Hon har klarat uppkörningen en gång. Det provet gäller, av någon obegriplig anledning som ingen kan förklara, bara i två månader (efter det kan man tydligen inte köra bil).

 

Det är bara att börja om igen.

 

För att göra allt rätt gick vi till de tre största trafikskolorna i Kungsbacka: Bengtssons, Kungsbacka trafikskola och Körkortsspecialisten för att få hjälp.

Vi fick ett mycket märkligt svar av samtliga: ”Tyvärr kan vi inte hjälpa henne om hon inte kan svenska, engelska eller – arabiska”!?

 

På en trafikskola norr om Göteborg går det däremot utmärkt att göra provet på thailändska.

Lite dåligt i en stad på 80 000 invånare.

För dålig konkurrens?

 

SH



Från ångest till att inspirera tusentals – Nathalies resa
NYHETER 2025-11-24 KL. 20:15
Premium

Från ångest till att inspirera tusentals – Nathalies resa

Släpper boken: "Vägen hem till ditt hjärta"

TV-klipp och nyheter

2025-11-24 KL. 18:00
Premium

"Jag fick till det när det gällde som mest"

Den tunga säsongen fick nästan drömslutet

Polisen: 1 800 i Halland har kopplingar till gäng
NYHETER 2025-11-24 KL. 11:30
Premium

Polisen: 1 800 i Halland har kopplingar till gäng

"Inte särskilt förvånad över siffrorna"

Nästa bostadsområde tar fart – 170 nya hem planeras
NYHETER 2025-11-24 KL. 07:45
Premium

Nästa bostadsområde tar fart – 170 nya hem planeras

Villor och radhus ska växa på åkern vid Lillån

Bilbrand på E6 inatt
NYHETER 2025-11-23 KL. 09:37

Bilbrand på E6 inatt

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2025-11-24 KL. 13:15
Sporthelgen i korthet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.