Annons

Tog dottern från familjehem och flydde utomlands

En 45-årig man åtalas misstänkt för att ha tagit sin dotter från ett familjehem i Kungsbacka och fört henne utomlands. Han förnekar brott.
Den 45-åriga fadern är misstänkt för egenmäktighet med barn, grovt brott.

Blåljus | 06 Augusti 2020 09:15

Flickan var placerad i familjehem för att inte giftas bort. Men i höstas försvann hon med sin pappa.

FOTO: Pixabay

Hans tonåriga dotter var sedan sommaren 2019 placerad i ett familjehem i Kungsbacka, med stöd av LVU, lagen om vård av unga.

Detta efter att socialtjänsten (inte i Kungsbacka kommun) fått uppgifter om att flickan skulle flytta till Jordanien med sin pappa, men att han skulle återvända till Sverige utan flickan.

Flickan uppgav för socialtjänsten att hon skulle till Jordanien för att bli ”en bra flicka” och att det var troligt att hon skulle giftas bort. Hon har också lämnat uppgifter om att hon utsatts för psykisk och fysisk misshandel av sin pappa, och att hon är hårt kontrollerad. Hennes telefon kollas varje dag och hon får inte klä sig hur hon vill.

Placerades i Kungsbacka

Flickan omhändertogs och placerades i ett familjehem i Kungsbacka. Där ska hennes mående ha blivit bättre.

Föräldrarna överklagade beslutet om LVU till kammarrätten. Men när de tog upp saken i januari i år, var både flickan och föräldrarna försvunna.

Föräldrarna har sagt att flickan har livlig fantasi och att hon hittat på saker. Dessutom finns det inget som stödjer hennes uppgifter. När hon fick höra att hennes familj mådde dåligt av att hon blivit omhändertagen, har hon tagit tillbaka en del uppgifter.

Greps i somras 

Enligt åtalet ska fadern ha fört bort flickan från familjehemmet i Kungsbacka i november 2019 och tagit henne utomlands. Brottet ska ha pågått till och med slutet av januari i år. Fadern greps i Storbritannien i somras och sitter sedan dess häktad. Han nekar till brott.

 

Fler blåljusnyheter i Norra Halland

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...

Utbildning ska ge bättre företagsklimat

Jobb & Pengar Efter några år med uppgång rasar Kungsbacka återigen på Svenskt näringslivs rankningslista över bästa företagsklimat. ...
Annons