Annons

Tänk över vem som får din röst

Debatt | 10 Maj 2021 08:31

Replik på på Carita Boulwèns (SD) insändare i NH 2/5–21 ”Oansvarig politik”.

Carita, jag måste tacka dig. Ditt svar är faktiskt över för- väntan. Du illustrerar själva es- sensen med min tes om SD:s ra- ison d’être som är misstro. Du gör det så skickligt och vidöp- pet att jag egentligen inte be- höver upprepa mig. Alla som har läst Socialdemokraternas konstruktiva inlägg med ”Samhällskontraktet gemen- samt” och följer insändarna steg för steg börjar nog ana tonläget, vem som är konstruktiv och vem som har en vilja att åstadkomma något.

Jag tänker inte kalla din partiledare för olika saker så som du kallade min partiledare alldeles nyss. Det är ovärdigt och jag befattar mig inte med så- dant. Min uppväxt i Sverige har inneburit (just det, jag är upp- vuxen i Sverige) vikten av att ta ansvar för egna beslut, job- ba hårt och bete sig anständigt.

ALLA SOM läser denna insän- dare borde noggrant begrunda vad man förväntar sig av den som får ens röst och vilka kon-

stellationer vi har framför oss i det politiska landskapet.

Socialdemokraterna har som exempel lagt en långtgående motion (Kompetenslyft) som fokuserar på att utveckla kun- skaper, färdigheter, språket och integrationen på samma gång.

Vi värdesätter långsiktighet och mod att förändra genom förnuftiga lösningar. Vi kom- mer fortsätta arbetet med att lägga fram konstruktiva förslag och lösa samhällsutmaningar genom ett samhällsbygge som inkluderar människor i det ge- mensamma ansvarstagandet för vårt vackra land.

Ermin Skoric (S)

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Krav-bönders naturbetesmark gynnar biologiska mångfalden

Debatt Jordbrukets artrika naturbetesmarker ger ett viktigt bidrag till den biologiska mångfalden. Krav-certifierade gårdar med kor och får ...

Debatt: Förläng hyresavtalet för flyktingfamiljerna

Debatt Replik angående artikel i NH 15/6-21 ”Barnfamiljer utan bostad”. Hur svårt kan det vara att ompröva ett ...

Debatt: ”Låt biblioteket i Åsa vara kvar!”

Debatt Enligt hörsägen finns det planer på att flytta biblioteket i Åsa till andra lokaler, oklart vart. Detta anser ...
Annons