SPORT 2024-02-11 KL. 10:17

Trots förlust – bonus väntar för Onsala IBK

Av Wictoria Klos

I toppmötet mellan Onsala IBK och Kustens IF var det Kusten som tog hem vinsten. Men båda lagen sitter säkert i serietoppen.
– Det är som en bonus just nu, att få spela vidare och se fram emot slutspelen, säger Onsalatränaren Mattias Hermansson.

Trots förlust – bonus väntar för Onsala IBK
Onsala förlorade helgens toppmatch. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

INNEBANDY. Det blev en förlust i seriefinalen mellan Onsala IBK och Kusten. Knappt två minuter in i matchen hade Kusten tagit ledningen med två mål.

–Vi fick en ganska knackig start helt klart. Men sen är vi ju framme vid 2–3 och har ganska öppet läge för att få in tre, men den kom inte, säger Mattias Hermansson, tränare för Onsala IBK.

I andra perioden jagade Onsala kvittering, men bättre än 2–3 blev det inte för hemmalaget. Istället ökade Kusten sitt övertag till 2–4 och fick med sig vinsten hem. Båda lagen har dock sedan innan varit stabilt uppe i serieledning.

–Det är faktiskt klart att vi och Kusten kommer att vara etta och tvåa i serien. Så egentligen är det lite transportsträcka med de här sista matcherna, men sen vill vi alltid vinna ändå såklart.

Trots förlusten så är det Onsala som efter matchen ligger på första plats i serien, med lika många poäng som Kusten är det målskillnaden som har avgjort placeringen.

– Jag tycker det är tydligt att det är de två bästa lagen som möttes. Kusten är ju jätteduktiga och idag förlorade vi mot ett bra lag, så det känns helt okej.

Hur ser det ut framåt? Slappnar ni av inför de sista matcherna?

– Det är lite sjukdom just nu så idag var det tjejer som inte skulle spelat men som var med, så vi fick spela mer defensivt spel idag än vad vi brukar göra. För att känna att vi orkar hela matchen. Och så kommer vi kanske att göra nästa match på tisdag, med ungefär samma gäng som vi hade nu.

–Det är som en bonus just nu, att få spela vidare och se fram emot slutspelen, avslutar Mattias Hermansson.

Matchfakta

Onsala IBK - Kustens IF 2–4 (1–2, 2–3, 2–4)

Mål: 0–1 (00.17), 0–2 (1.24), 1–2 (07.21) Jennifer Andell, 1–3 (8.53), 2–3 (12.42) Julia Stenfeldt, 2–4 (15.26)Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in
NYHETER 2024-02-26 KL. 07:41
Premium

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in

Men kommunen osäker på om förändringen är rätt

TV-klipp och nyheter

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York
NYHETER 2024-02-25 KL. 13:00
Premium

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York

... och handbollsklubben behövde komma på fötter

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden
NYHETER 2024-02-25 KL. 09:00
Premium

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden

Vill återskapa huset i Åsa som hon själv har ritat

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.