Under nästa år öppnar det efterlängtade badhuset i Kungsbacka. Det blir en fantastisk anläggning som har möjligheter att gynna folkhälsan för alla de som vill röra sig med olika ambitioner.

 

Vattenträning har unika förutsättningar som välkomnar unga, gamla, vältränade med höga ambitioner, de som behöver rehab och de som helt enkelt vill ha en kul form av rörelse. I dag tar Kommunfullmäktige beslut om vilka avgifter som får tas ut i det nya badhuset. Alla begriper att i en ny anläggning som denna kommer man ta ut högre avgifter än tidigare och det är helt acceptabelt.

 

Det som inte är rimligt är nivån av höjningarna som ligger som förlag på bordet idag. Det blir ingen sänkt avgift för pensionärer, barn måste betala avgift redan från 2 års ålder och du räknas som vuxen när du är 12 år gammal. Detta motverkar friskvård för äldre och tidig vattenvana för barn, så vi säkrar en nollvision gällande drunkning för barn. Förutom detta så får de barn och unga som i dag simmar i föreningslivet en höjning av sina årskort till mer än dubbla priset, från 600 kronor till 1 400 kronor. Vi i (S) kommer idag att rösta mot detta förslag och istället lägga fram ett eget där vi värnar barns, pensionärers och föreningslivets möjligheter i Kungsbacka. Möjlighet till en god folkhälsa för alla borde vara självklart i vår rika kommun.

 

Magdalena Sundsqvist (S) 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

  • Spännande att S vill att någon annan betalar. Frågan är ju vem ni vill skall betala, kostnaderna för vansinnesbygget finns ju där och ni röstade väl för att bygga det, eller?
    Nu när det skall betalas så skriker ni populistiskt att alla ska ha rabatt, ni blir svaret skyldig på vem skall betala?
    Hade samma församling sansat sig och byggt ett badhus för säg halva detta vansinniga belopp 560000000kr (femhundrasexiomiljoner) så hade ju taxorna kunnat sättas betydligt lägre så ni sossar är precis lika skyldiga till att taxorna blir så här höga.
    Nu sitter ni tillsammans med övriga partier med dom ädlare delarna i brevlådan, en femåring kunde räknat ut att det skulle komma en enorm taxehöjning när skrytbygget är klart.
    Vem skall betala frågar jag Sossarna i Kungsbacka?

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Debatt: Svik inte dem som vårdar våra liv

Debatt Vi har via media följt och förstått hur tuff situationen är för personalen inom vården, ...

Debatt: Varför sparka på dem utan egen röst?

Debatt Jag jobbar som stödassistent inom daglig verksamhet i Kungsbacka, ett yrke som jag är väldigt stolt över. Jag ...