Annons

Proffsgolfens unika stortävling till Vallda

Att golfens nya stortävling Scandinavian Mixed flyttas fram ett år är känt sedan länge. Nu avslöjar arrangörerna och golfkändisarna Annika Sörenstam och Henrik Stenson att de även bestämt sig för att flytta tävlingen – till Vallda.

Vallda | 15 September 2020 20:01

Vallda blir skådeplatsen då 156 golfproffs i juni samlas för att göra upp i golfens unika stortävling Scandinavian Mixed.

FOTO: Pixabay

Nyheten att spelorten Bro Hof utanför Stockholm bytts mot golfbanan i Vallda presenterades idag, av bland andra Tidningarnas Telegrambyrå – TT.

Både kvinnor och män

Stortävlingen har tidigare flyttats fram ett år, på grund av de svårigheter med att genomföra större arrangemang som coronapandemin skapat.

I Scandinavian Mixed gör 78 kvinnliga golfproffs och 78 manliga dito upp med varandra om samma prispott, i samma tävling och på samma bana. Det gör tävlingen unik i sitt slag.

”Unikt på högsta nivån”

Den tionde juni 2021 står proffsspelarna redo för start i Vallda.

– Det är helt unikt att man spelar herrar och damer tillsammans i samma golftävling, åtminstone på högsta nivån, säger hallänningen och före detta Europatourspelaren Fredrik Andersson Hed till SR P4 Halland i kväll.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Våldtog sin hustru – får fängelse

Blåljus Det blev fängelse i knappt två och ett halv år, för den 34-årige valldabon som i sensomras å...

Ny blomsterbutik i Vallda

Nyheter Binderier, snittblommor, krukväxter och säsongsblommor. Det satsar man på i den nya blomsteraffären som öppnat på Hebergs ...

Furulidsledning lovar lyssna

Skola Kritiken mot bristande information om den åldersblandade pedagogiken på Furulidsskolan är fortfarande stor från ett antal föräldrar ...
Annons