Annons

Polis till sjukhus när 17-åring gick till attack

När polisen skulle gripa 17-åringen gick pojken till attack. Med flera knytnävsslag misshandlade han en av poliserna. Sedan sparkade han honom i huvudet. Våldet var så kraftigt att polismannen tvingades uppsöka vård.

Blåljus | 29 Mars 2020 10:46

En polisman fick uppsöka sjukhus då en 17-åring tidigt under söndagsmorgonen misshandlade honom med flera slag – och sparkade honom i huvudet.

FOTO:

Det var vid 03-tiden i morse som en polis fick uppsöka sjukhus för vård efter att han attackerats av en 17-åring vid ett ingripande i Kungsbacka. Tonåringen utdelade flera knytnävsslag mot polisen och sparkade honom även i huvudet.

Gick till våldsam attack

Det började med att polis kallades till ett bråk i Västra villastaden i Kungsbacka. Där möttes de av en person som sade sig ha blivit misshandlad av en ung man som vid polisens ankomst redan lämnat platsen.

Strax efteråt hittades en arg 17-åring i närheten av adressen där den anmälda misshandeln ägt rum. När polisen försökte gripa honom gick han till våldsam attack.

Sparkade mot huvudet

Med flera knytnävsslag misshandlade han en av poliserna. Polisen lyckades brotta ner 17-åringen på marken. Men i tumultet som uppstod lyckades tonåringen ta sig upp på fötter igen – och sparka polismannen rakt i huvudet.

17-åringen, som var berusad, övermannades och fördes därefter till polishuset för tillnyktring och förhör. Han ser nu ut att ha ett rättsligt efterspel för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman att vänta.

Fick uppsöka sjukhus

Den misshandlade polisen blev så illa tilltygad av 17-åringen att han tvingades uppsöka sjukhus för vård. Efter undersökning konstaterade sjukhuset att han såg ut att ha klarat sig undan misshandeln utan allvarligare skador än en rejäl huvudvärk.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Beväpnad man påträffad i Åsa

Blåljus Ett större polispådrag mellan Kungsbacka och Åsa resulterade under lördagen i att en beväpnad man har ...

Ung kvinna blåste positivt

Blåljus Vid kontroller under natten har en handfull yngre personer påträffats påverkade. Men på det stora hela har ...

Få ledtrådar i jakten på toalettvandalerna

Blåljus På onsdagskvällen vandaliserades en av toaletterna vid Shell i Fjärås rejält. Detta i samband med att ...
Annons