Annons

Personrån och butiksstölder

En 19-årig kille rånades när han klev av bussen. En ung man körde bil narkotikapåverkad. Ungdomar snodde godis. Det är en del av vad polisen hade att göra med under tisdagsdygnet.

Blåljus | 05 Augusti 2020 10:06

Det var 01.45 tidig tisdagsmorgon som en 19-årig kille som åkt buss från Särö, hoppade av vid Bolsheden. Där började han gå öster ut  mot Lindome.

– Han blir då upphunnen av två okända killar som slår honom när han ligger ner på marken. De sliter av honom hans ryggsäck, säger Staffan Lingstedt, stationsbefäl, polisen i Kungsbacka.

I ryggsäcken hade 19-åringen kläder, id-kort och en plånbok med en mindre summa pengar.

– Han skickades till närakuten senare under tisdagen för att undersökas ordentligt. Rånarna var två killar i 25-årsåldern, säger Lingstedt.

 

Flera butiksstölder

14.30 igår, ertappades en 14-årig när han stal godis för 25 kronor från Willys i Hede. Han hämtades av sin pappa.

Klockan 15.40 var det sex unga som stal godis på Ica Maxi.

– Fem av dem var under 15 år och en var 15. De hämtades av föräldrarna, säger Staffan Lingstedt.

17.15 var det en 21-årig man som upptäcktes av butikspersonal när han stal cigaretter för 136 kronor från Hemköp i Särö.

– Personalen följde efter och fick tillbaka cigaretterna. Men lite senare kommer han tillbaka och försöker stjäla bullar. Då griper de honom, säger Lingstedt.

När polisen kontrollerade mannen hittade de en kniv på honom och en mindre mängd narkotika. Han misstänks nu för ringa stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Påverkad bilist

Vid 20-tiden igår stoppade polisen en bilist på Tingberget. Föraren, en 20-årig man, visade tecken på narkotikapåverkan. Polisen hittade också en mindre mängd narkotika i bilen. 20-åringen misstänks för drograttfylla och innehav.

Fler blåljusnyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...

Utbildning ska ge bättre företagsklimat

Jobb & Pengar Efter några år med uppgång rasar Kungsbacka återigen på Svenskt näringslivs rankningslista över bästa företagsklimat. ...
Annons