NYHETER 2023-01-01 KL. 14:00

Mysigt jullov på Stättared 4H-gård

Av John Skoglund

Doris magiska djuräventyr, skattjakt med Staffan Stalledräng och sedan var det den populära Julsagan hos getterna. Besökare berättade att de tycker att det är trevligt men också att det är fostrande för barnen att umgås med djur.

Mysigt jullov på Stättared 4H-gård
Människor och getter är en bra kombination. Nyfikna, lekfulla och busiga. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

I lugnt tempo och inte överfullt med folk. Både barn och vuxna får all tid i lugn och ro att umgås med djuren. Getter är väldigt sociala djur och på sommaren brukar samma gäng hjälpa till med yogan på Stättared. Nu under aktiviteterna under lovet gick man in hos de glada getterna och hade sagostund.
– Vi kommer några gånger om året hit, berättar Anna Bengtsson hemmahörande i Åsa. Hon läser till veterinär och får frågan om getter kommer bli hennes specialitet.
– Det blir nog troligen smådjur som hund och katt. Hennes sambo Daniel Karlsson fyller i att för barnen är det väldigt fostrande att umgås med djur.

Nästa evenemang på gården är "Bland tomtar & troll" den 6 januari. Det är en tipspromenad som är dramatiserad. Det gäller endast förköp men har du en "biljett" har du chansen att träffa skrattande häxor, vänliga tomtar, troll och den mystiska julbocken. Det står även på gårdens hemsida att det är kläder efter väder.

Alexander Karlsson lyssnar när Tilda Törnberg läser Julsagan inne hos getterna. Foto: John Skoglund





TV-klipp och nyheter

Overklig stämning dagen efter skjutningen
BLÅLJUS 2024-10-07 KL. 13:37
Premium

Overklig stämning dagen efter skjutningen

Gallret nerdraget över den drabbade butiken på Kungsmässan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.