NATIVE 2022-03-02 KL. 14:00

Så väljer du rätt kreditkort

Är du en av många som planerar att skaffa ett kreditkort som komplement för ditt vanliga bankkort? Kanske har du då gett dig ut på internet för att hitta de bästa förmånerna, och snabbt märkt att det finns mängder av hemsidor med jämförelser på diverse olika kreditkort. Det kan kännas som en djungel av valmöjligheter – och vad är det egentligen för förmåner man ska leta efter? Och vad bör man tänka på innan man skaffar sitt kreditkort? Vad finns det för fördelar med kreditkort?

Så väljer du rätt kreditkort
Foto: Unsplash

TV-klipp och nyheter

Målet är att svara på dessa frågor, men också att lotsa dig i rätt riktning för vad för typ av kreditkort som passar dig bäst. allt samlat på ett och samma ställe!

Fördelar med kreditkort
Att ha ett kreditkort innebär en större frihet ekonomiskt (under ansvar såklart!). Kreditkort har en hel del anmärkningsbara förmåner:
• Handla nu – betala senare. Det finurliga med kreditkort är att du kan skjuta på betalningen, alternativt delbetala ditt köp. Detta till pris av att banken lägger på en ränta. När det kommer till ränta, så lägger bankerna olika hög ränta på sina kreditkort.
• Perfekt när oförutsägbara utgifter kommer. Kanske går diskmaskinen sönder och månadslönen har ännu inte landat på kontot. Här är ett utmärkt exempel på när ett kreditkort kommer väl till pass.
• Cashback på dina köp. En hel del kreditkort erbjuder cashback, även kallat återbäring när du handlar. Detta innebär att när du handlar så får du en viss procent tillbaka på ditt köp.
• Reseförsäkring. Om du skulle välja att köpa en resa på ditt kreditkort erbjuder vissa kreditkort även reseförsäkring som i sin tur ger dig ersättning för till exempel flygförseningar. Även andra förmåner kan tillkomma, såsom avbeställningsskydd.

Handla ansvarsfullt
Även om kreditkort bär med sig en mängd fördelar, så är det viktigt att komma ihåg att kreditkort innebär ett stort ansvar. Om du vet med dig själv att du tenderar att lockas till köp du inte har möjlighet att betala tillbaka, är det viktigt att noga överväga om huruvida ett kreditkort är rätt för dig.

Vilka förmåner ska ditt kreditkort ha?
Nu när vi redogjort några typiska förmåner som kreditkort erbjuder, är det dags att se vilka kreditkort som erbjuder vad – och därefter är det bara att välja det som passar in bäst på dina förväntningar.

Här är det viktigt att du frågar dig själv vad som är viktigt för dig. Är det en så låg ränta som möjligt, bäst cashback, att en reseförsäkring ingår? På kreditkort.com kan du jämföra olika kreditkort med olika förmåner för att hitta det kort som passar just dig bäst.

För att hjälpa dig ytterligare på traven listar vi här de populäraste kreditkorten med lite extra fokus på de olika egenskaperna vi nämnt: cashback, ränta, och reseförsäkring.

Bäst ränteavtal: Ikano Visa och re:member flex
Att kategorisera vilket kort som har lägst ränta är svårt, så här fick två kreditkort lov att dela plats på prispallen. Detta av den enkla anledning till att re:member flex använder sig av en så kallad individuell ränta. Detta innebär att räntan sätts individuellt utifrån personens ekonomiska förutsättningar. Räntan ligger mellan 9,74 - 24,74 %.
Ikano Visa har däremot en fastställd men relativt låg ränta på 14,55%. Andra förmåner Ikano Visa har:
• Erbjuder diverse försäkringar
• Delbetala enskilda köp över 2000 kr på 6–12 månader utan ränta.
• Bonuspoäng på alla köp

Bäst reseförsäkring: re:member flex
Är du ute efter ett kreditkort som gör din vardag mer flexibel och spontan? Då kan re:member flex vara rätt kort för dig. re:member flex har en kompletterande reseförsäkring, som innefattar bland annat avbeställningsskydd, resestartskydd, ID-stöld och självriskskydd. Med Flex-kortet får du en stressfri resa. Det är bara att luta dig tillbaka i flygstolen och njut!
Andra förmåner:
• Kortet har ingen årsavgift
• Rabatt i över 300 butiker
• Har utsetts till bästa kreditkortet 2022!

Bäst cashback: Refunder Pay
När det kommer till cashback finns det ett flertal saker att ta hänsyn till. En del kreditkort betalar ut en form av cashback i bonuspoäng som du sedan kan använda dig av; andra drar av ett visst belopp som du får tillbaka på ditt kort. Här har vi utgått från det senare nämnda alternativet – cashback i direkta pengar.

Refunder Pay ger dig cashback på alla dina köp. Du får alltså tillbaka 1% på varje köp du gör med kortet. Detta är, i jämförelse med andra kort, ovanligt högt. Det vanligaste är att få tillbaka ca 0,5 %. Refunder Pay erbjuder dessutom dubbel cashback vid över tusen olika E-butiker som Refunder samarbetar med. För att få från 2% upp till 8% cashback krävs inloggning och att kunden klickar sig vidare via Refunder.se till den önskade butiken.
Andra förmåner:
• Erbjuder ett flertal olika försäkringar, bland annat reseförsäkring
• Drivmedelsrabatt hos Preem
• Första året är gratis (efter första året kostar kortet 395kr per år)

Kärt kreditkort har många förmåner
Säkert har du hört det välkända uttrycket ”kärt barn har många namn”? Som vi ser, så är det samma sak med kreditkort! Det finns många fördelar med alla kreditkort nämnda ovan. Flera av dem kanske har alla de egenskaper du letat efter? Då är det bara att välja det kort som matchar bäst!

Vi hoppas att du med hjälp av denna guide har fått en större inblick i hur du enklare hittar det kort som passar dig bäst – detta genom att ställa dig själv rätt frågor och rikta in dig på vad som är viktigast för dig.



TV-klipp och nyheter

Moderaten som brinner för välfärden
POLITIK 2024-04-24 KL. 18:30
Premium

Moderaten som brinner för välfärden

Men att vara i opposition är inget för Ulrika Jörgensen

ISHOCKEY 2024-04-24 KL. 15:00
Premium

"Någon rivalitetsvinkling kan du inte skriva"

Kullavikvännernas söner gör upp i SM-finalen

Unga i Kungsbacka mår sämre
NYHETER 2024-04-24 KL. 12:45
Premium

Unga i Kungsbacka mår sämre

Suparkompisar åtalas för sexköp
BLÅLJUS 2024-04-24 KL. 09:00
Premium

Suparkompisar åtalas för sexköp

Stal narkotika i hemtjänsten
NYHETER 2024-04-24 KL. 07:45
Premium

Stal narkotika i hemtjänsten

Gymnasiegatan avstängd
TRAFIK 2024-04-23 KL. 19:30
Premium

Gymnasiegatan avstängd

Gasol och bensin sprängde huset
BLÅLJUS 2024-04-23 KL. 16:30
Premium

Gasol och bensin sprängde huset

Så gick till det i attentatet mot hemtjänsten

Kommunens drag – kallar in alla föreningar till möte
SPORT 2024-04-23 KL. 15:45
Premium

Kommunens drag – kallar in alla föreningar till möte

Förvaltningschefen: "Vi kommer inte presentera några lösningar"

Signalfel i tågtrafiken
TRAFIK 2024-04-23 KL. 14:35
Premium

Signalfel i tågtrafiken

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-04-24 KL. 19:30
Hon skrev årets halländska bok
Premium | POLITIK 2024-04-24 KL. 18:30
Moderaten som brinner för välfärden
Premium | NYHETER 2024-04-24 KL. 12:45
Unga i Kungsbacka mår sämre
Premium | BANDY 2024-04-24 KL. 11:36
FBK värvar doldis som inte velat satsa

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.