NATIVE 2022-04-01 KL. 08:00

Kreditkort för sommarens utlandsresa

Genom att använda kreditkort på resan kan du spara både tid och pengar. Dessutom ingår ett flertal reserelaterade förmåner för den som använder kreditkort för resor.

Kreditkort för sommarens utlandsresa
Foto: Unsplash

Det finns många bra resekreditkort på marknaden. Har du planer på att resa i sommar kan ett kreditkort för resor ge dig fördelar innan, under och efter resan. I denna text går vi igenom specifika fördelar med att boka resan med ett kreditkort. Vi lyfter även fram fördelarna med att använda kreditkortet under resan.

Fördelar att boka resan med kreditkort
Att betala din resa med kreditkort innebär en rad olika fördelar. I stort sett alla kortutgivare har diverse förmåner, försäkringar och bonusprogram som är knutna till kreditkortet. Däremot kan dessa fördelar variera mellan olika kortutgivare. Därför kan det vara klokt att läsa igenom fördelarna för att hitta ett som gynnar dig och matchar dina behov. Nedan kommer en redogörelse för några av de vanligaste fördelarna med att boka resan med kreditkort.

Reseförsäkring
Något som är gemensamt för alla kortutgivare som erbjuder resekort är att det ingår en reseförsäkring när du betalar resan med kreditkortet. Även om reseförsäkringens innehåll kan variera mellan de olika korten är det alltid en trygghet att ha någon form av skydd när du reser. Trots att du har en hemförsäkring med reseskydd är det inte säkert att den täcker alla nödvändigheter. Många gånger kompletterar kreditkortets och hemförsäkringens skydd varandra bra. Kortutgivarna har olika gränser för hur mycket av resan du måste betala med kreditkortet för att försäkringen ska gälla. Säkerställ därför att du betalar hela eller tillräckligt stor del av resan med ditt kreditkort. Vanligtvis täcker kreditkortets reseförsäkring följande:

• Förlorat eller försenat bagage
• Förseningar
• Olycksfall på resan
• Reducerad självrisk för hyrbil
• Avbeställningsskydd
• Assistans medicinskt och juridiskt vid behov

Bonusprogram
En annan fördel med att boka resan med kreditkort är bonusprogram. Många resekort på marknaden har olika former av bonusprogram där du har möjligheten att samla poäng och i förlängningen få gratis eller rabatterade biljetter. I regel samlar du poäng genom varje krona du spenderar. För den som reser mycket kan dessa bonusprogram vara effektivt rent ekonomiskt. Ju mer du betalar med kreditkortet, desto mer får du tillbaka. Ibland kan dessa poäng även användas för andra rabatterade köp än flygbiljetter. Du som flyger mycket och gillar att spendera pengar under resan bör överväga ett kreditkort med ett förmånligt bonusprogram för att spara pengar.

Högklassig service
Ytterligare en fördel är att vissa resekort erbjuder något som kallas conciergservice. Conciergservicen är en del av kortutgivarnas premiumsegment och innebär lyxig service som är gratis och öppen dygnet runt.

Exempelvis kan denna service användas för att boka restauranger eller diverse biljetter. Conciergservice kan samtidigt användas för att få svar på alla tänkbara reserelaterade frågor. Denna förmån är tillgänglig innan, under och efter resan för den som innehar ett sådant kreditkort. Medan någon annan hjälper dig med det jobbiga kan du fokusera på det roliga.

Fördelar att ha med kreditkortet på resan
Förutom att det är fördelaktigt att betala resan med kreditkortet är det även förmånligt att ha med kortet under resan. Exempelvis kan du slippa dyra avgifter för köp och uttag utomlands. Samtidigt ger många resekort dig bekvämligheter på bland annat flygplatser och tågstationer. Nedan kommer några vanliga förmåner med att ha kreditkortet tillgängligt på resan.

Tillgång till lounger på flygplatser
Majoriteten av alla resekort ger dig förmånen att helt gratis alternativt för ett rabatterat pris ha tillgång till lounger på flygplatser. Att kunna njuta av mat och dryck i en harmonisk miljö under tiden man väntar på flyget är det många som värderar högt. Många lounger har även flertalet ladd-stationer och gratis wifi. Dessutom finns det vissa lounger som erbjuder kostnadsfri mat och dryck. Du som vill resa bekvämt och lite lyxigare bör fundera på ett kreditkort med denna förmån.

Avgiftsfritt
De allra flesta svenska betalkorten som är kopplade till ett personkonto tar ut en avgift för uttag och köp utomlands. Många av marknadens resekort erbjuder helt avgiftsfria eller rabatterade köp och uttag utomlands. Resan kan med andra ord bli billigare för den som använder ett kreditkort för betalningar och uttag utomlands. Ett tips är att välja den lokala valutan vid köp och uttag om möjligheten finns. Att välja den lokala valutan är i regel alltid billigast.

Extra skydd
Fördelen med att betala med kreditkort är att du får ett extra skydd. Många gånger vill man köpa olika aktiviteter eller utflykter under resan. Skulle något som du bokar och betalar för inte bli av har du större chans att få tillbaka pengarna om du betalar med kreditkortet. Samtidigt kan kreditkortet under resan vara en trygg- och säkerhet. Om något händer med dina andra betalkort eller kontanter kan kreditkortet vara räddningen, eftersom kreditkortet hela tiden ger till tillgång till pengar.

Fördelar med kreditkort efter resan
Att använda kreditkort för resor kan även innebära vissa fördelar efter resan. Exempelvis får du bättre kontroll över dina utgifter samt möjligheten att delbetala resans kostnader. Nedan kan du läsa mer om dessa fördelar.

Full kontroll
Att betala resans utgifter med kreditkort kan vara en trygghet eftersom allt sker på kredit och du får en faktura nästkommande månad. Detta innebär att du har möjligheten att kontrollera samtliga utgifter och på så sätt undvika eventuella bedrägerier. Dessutom har du tillgång till pengar under hela resans gång. Du slipper även göra stora reserveringar på ditt vanliga lönekonto.

Delbetalning
Majoriteten av kreditkorten erbjuder dig att dela upp betalningen. Detta kan vara en trygghet om andra oväntade utgifter skulle dyka upp. Om det skulle behövas kan alltså kreditkortet vara en slags extra livlina för din ekonomi.

Sammanfattning kreditkort för sommarens utlandsresa
Att använda kreditkort för resor innebär en rad olika fördelar. Förutom att du kan spara både tid och pengar finns det många bekvämligheter och andra trygga förmåner när du använder kreditkortet. På marknaden finns det många bra kreditkort som innehåller olika fördelar. För att hitta ett som passar dig och dina behov kan det vara bra att gå igenom olika alternativ.


SENASTE TV-NYHETERNA

Vädret tros vara orsak till dåligt badvatten
NYHETER 2022-07-06 KL. 09:21

Vädret tros vara orsak till dåligt badvatten

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Fullt utvecklad brand i villa
NYHETER 2022-07-05 KL. 19:50

Fullt utvecklad brand i villa

Lärare överklagar beslut om kyrkan
NYHETER 2022-07-05 KL. 15:15

Lärare överklagar beslut om kyrkan

Grannar kan tycka till om nya hus på Tingberget
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:00

Grannar kan tycka till om nya hus på Tingberget

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.