NATIVE 2024-08-14 KL. 11:00

Det nya livet börjar i garderoben

Hur ser det ut i garderoben? Är du redo och dressad för att ta steget in i nästa kapitel i ditt liv? För du vet väl att varje ny årstid är en möjlighet att omdefiniera vem du är och vad du vill i livet – och garderoben är en bra plats att börja på.

Det nya livet börjar i garderoben

TV-klipp och nyheter

Alla är dock inte så förtjusta i att springa runt på stan och prova kläder. Fullt förståeligt. Även om det finns en hel del provrum med svängrum och bra belysning, är det alltid bekvämare att prova i lugn och ro hemma framför sin egen spegel. Som tur är har det blivit riktigt enkelt att handla kläder på nätet. Ofta till lägre priser än i butik.

Matcha nya plagg med det som redan hänger i garderoben

När du provar dina plagg hemma kan du dessutom få en direkt uppfattning om hur väl ett plagg verkligen passar in i den befintliga garderoben. Såvida du inte vill göra en helomvändning och slänga ut varenda plagg du äger, är det klokt att investera i plagg som kan användas tillsammans med det du redan har.

Detta gäller även när det är dags för förändring i livet.

Till att börja med kan du fundera över vad det är med den befintliga garderoben du inte tycker om. Är det fel på hur plaggen ser ut eller har de helt enkelt åldrats och slitits ut? Här kan en Noppborttagare bäst i test vara en smart investering för att fräscha upp dina favoritplagg och ge dem nytt liv, istället för att behöva byta ut dem helt. Är du ute efter att köpa nya kläder som liknar de gamla, eller vill du hellre satsa på en typ av plagg man aldrig haft förut?

Nya kläder kan ge känslan av ett nytt du

Dina kläder säger egentligen ingenting om vem du är. Men de kan ha en rejäl påverkan på hur du känner dig. De flesta av oss vantrivs i illasittande kläder i färger som inte passar och känner oss lyfta när vi fått tag i ett plagg i en smickrande kulör som sitter som ett smäck.

Ändå är det vanligt att behålla kläder som antingen gjort sitt eller varit felköp redan från början. För att kunna gå in i nästa period i livet behöver du göra upp med gamla spöken i garderoben! Om du till exempel redan genomgått en inre förändring kanske det är dags för den att synas på utsidan också.

Pressade priser på outlets online

Det är inte alltid som förändringsviljan sammanfaller med en stark plånbok. Det finns dock ingen anledning att låta detta stoppa dig i din resa mot en ny garderob. Online kan du hitta kläder till outletpriser, även från välkända varumärken. Håll särskilt utkik efter säsongsreor då outletbutikerna sätter ned sina prislappar ännu mer.

Färgstarka accenter och neutrala basplagg

Om du känner dig osäker när du ska handla kläder är färgstarka accenter och neutrala basplagg ett säkert kort. Ett gammalt gott råd från modebranschen är också att satsa mest pengar på de klassiska basplaggen som håller över flera säsonger och hålla i plånboken när det gäller de mer trendiga utstickarna.

Men räds inte misstag! När du handlar online har du ofta tillgång till flexibla returer, vilket gör att du kan ta en chansning på ett plagg som ser spännande ut. Om det inte passar eller känns lite väl over-the-top för just dig, är det bara att skicka tillbaka det.

Generellt är det lättare att hitta rätt storlek direkt på plagg som är oversize. Ett mer skräddat plagg kan du beställa hem fler än en storlek av för att prova och sedan bara behålla det som hade rätt storlek. Läs alltid måttabeller noggrant när du handlar kläder på nätet – de är oftast mycket tillförlitliga!

Personlig stil eller high fashion?

Det viktigaste när du är på jakt efter en ny garderob är självklart att hålla hårt i din egen personliga stil. Men du kanske också vill hålla koll på hur dina idéer om vad som är snyggt och modernt samspelar med vad som är trendigt för stunden. Hur ligger det till med strumporna till exempel – är det ankelsockor eller sportstrumpor som gäller? (Vissa menar till och med att detta är nästa stora generationskonflikt.)

Idag har många klädmärken och onlinebutiker sociala medier som kan vara ovärderliga inspirationskällor för den som vill marinera sig i dagsaktuellt mode. Sedan är det självklart upp till dig om du tycker att det är ett mode som passar din personliga utveckling. Kanske är det snarare dags för dig att sätta ned foten och gå emot strömmen? Att strunta i alla rådande trender kan vara mycket frigörande.



TV-klipp och nyheter

Här vilar en gammal Tölöbo sedan 4 000 år
NYHETER 2024-09-15 KL. 17:45
Premium

Här vilar en gammal Tölöbo sedan 4 000 år

Grannen Birgitta Tingdal uppmärksammade det historiska fyndet

Svettig jakt på märkliga forntida stenar
NYHETER 2024-09-15 KL. 17:00
Premium

Svettig jakt på märkliga forntida stenar

Entusiastisk duo och arkeolog letar fornminnen i Alslövsbergen

Stridbar politiker fyller 80 – har öppet hus
FAMILJ 2024-09-15 KL. 09:00
Premium

Stridbar politiker fyller 80 – har öppet hus

Roger Larsson firar med öppet hus i Isladan

Läckande defensiv sänkte Aranäs
HANDBOLL 2024-09-14 KL. 19:21
Premium

Läckande defensiv sänkte Aranäs

Långläsning: Elin är Aranäs nya ledare på planen
HANDBOLL 2024-09-13 KL. 19:45
Premium

Långläsning: Elin är Aranäs nya ledare på planen

✔ Utebliven veckopeng ✔ Kylchocken i ishallsmatchen ✔ Det krävs för slutspel

Konkurrenterna säger sitt om Aranäs
HANDBOLL 2024-09-13 KL. 15:00
Premium

Konkurrenterna säger sitt om Aranäs

✔ Vem de helst värvar ✔ Vilka åker ur ✔ Årets överraskning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-09-15 KL. 19:41
Blandad premiärhelg för KBTK
Premium | FOTBOLL 2024-09-15 KL. 19:39
Firade med pizza efter överkörningen
Premium | FOTBOLL 2024-09-15 KL. 16:27
Tränaren efter krysset: "Borde vunnit"
Premium | NYHETER 2024-09-15 KL. 16:00
Hockeyfest i ishallen på Hanhalsdagen
Premium | FOTBOLL 2024-09-15 KL. 15:12
Fjärås föll ihop i slutet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Många har säkert undrat vad det är för ett litet hus som nyligen återställts vid Lindomemotet längs E6:an. Under våren tog den gamla smedjan form igen och påminner nu om gården som länge låg där.