KULTUR & NÖJE 2023-11-22 KL. 20:46

Unik luciashow med esteteleverna och Solala

Av Julia Sandstén Vikberg

Den kommande luciashowen på Kungsbacka teater blir något extra. Aranäsgymnasiets estetmusikelever kommer stå på scen tillsammans med den populära trion Solala. Det blir körsång, luciatåg och julstämning i en unik konsert, som redan är utsåld.

Unik luciashow med esteteleverna och Solala
På onsdagskvällen övade alla estetmusikelever tillsammans för första gången inför luciashowen. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Estetmusikeleverna i årskurs två brukar varje år göra ett luciatåg som de framför för elever och personal på skolan. Men i år blir luciaframträdandet speciellt. Projektet är ett samarbete mellan estetiska programmet och Kungsbacka teater.

– Vi har tidigare samverkat när det gäller lokaler, tekniken och så vidare. Den enda pusselbiten som vi inte hade samarbetat kring var att skapa något tillsammans, men det gör vi nu, säger Malin Lönroth, musiklärare på Aranäsgymnasiet.

I år är estetmusikeleverna från alla årskurser delaktiga i showen samt några av eleverna som har gått ut de senaste två läsåren. Eleverna får sällskap på scen av a cappellagruppen Solala.

– Det blir extra allt. Det blir vårt unika luciatåg som inte är ett vanligt luciatåg utan en ljusshow och sedan blir konsert med sång av eleverna och Solala, säger Malin Lönroth.

Estetmusikeleverna Emelie Thomsen Hildingh, Alex O'Rourke, Tilde Fahlström, Albin Janflod och Beatrice Tegland är några av dem som ska medverka i showen. De ser fram emot att stå på scen.

– Vi är taggade, säger Alex som går i årskurs två.

– Det känns jättekul att sista året få göra något så här speciellt, säger Beatrice som går i årskurs tre.

– Det är kul att vara tillbaka. Det är roligt att vi tidigare elever får vara med, säger Tilde som gick ut från skolan 2022.

– För mig är det första gången så jag är inte så van vid att stå på scenen. Men det är roligt att jobba mot ett mål, det får en att vilja öva mer. Och det ska bli spännande att stå på scen, säger Emelie, som går första året.

Deborah Haugaard, producent på Kungsbacka Teater, estetmusikeleverna Emelie Thomsen Hildingh, Alex O'Rourke, Tilde Fahlström, Albin Janflod och Beatrice Tegland samt musiklärare Malin Lönroth. Foto: Julia Sandstén Vikberg

Hur blir showen?

– Det blir väldigt mycket jul-feeling, säger Beatrice.

– Jag vet hur bra luciatåget brukar vara och nu blir det ännu större och bättre, säger Tilde.

Luciashowen äger rum kvällen den 12 december. Enligt Deborah Haugaard, producent på Kungsbacka Teater, har intresset varit väldigt stort. Biljetterna är redan slutsålda.

– Jag har fått samtal av personer som vill ha biljetter, men de är slut. Vi släppte tio till men så fort vi släppte dem sålde de slut, sedan släppte vi tio till men poff så sålde de också slut. Nu är det inte möjligt att släppa fler biljetter. Men om det är återbud så kan man få tag på en biljett vid dörren, säger Deborah Haugaard.TV-klipp och nyheter

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Krönika: Jag vill ha sex!
KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Premium

Krönika: Jag vill ha sex!

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar
NYHETER 2024-02-23 KL. 06:34

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar

Polisen uppmanar att jobba hemma om det går

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans
FAMILJ 2024-02-22 KL. 20:00
Premium

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans

"Jag är präglad av min mors omtanke"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-02-24 KL. 18:18
Leo skapar dialog med känsla
Premium | NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Cirkulära fynd i Åsa
Premium | KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Krönika: Jag vill ha sex!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.