Vi blir både ledsna och upprörda när vi ser att kommunstyrelsen sagt ja till bergtäkt vid Kammarberget.

 

Hur tänker man här? Lär vi oss aldrig? Hur kan man tycka att det är en bra placering av en bergtäkt, där ”det går att klara avrinning till Lygnern”? Ja, kanske klarar man det, om inte olyckan är framme, eller det har gjorts en felkalkylering.

 

Vi är inte villiga att ta risken. Kungsbackas dricksvatten är ett av Sveriges bästa och vi måste värna det. Om det händer något med det, står vi utan egen vattenförsörjning. Vi kan inte dricka sten. Dricksvatten är en bristvara idag. Vi vill inte förlita oss på en reservvattentäkt i en annan kommun.

 

Det är alltså väldigt mycket viktigare med egen vattenförsörjning än en bergtäkt för Göteborgsregionens bergtäktsplan. Krossa planerna på bergtäkt vid Kammarberget – en gång för alla.

 

Sara Heikkinen Breitholtz, riksdagsledamot (S) 

Ingemar Ingemarsson, ordförande, samt Susann Petrusson med flera från Fjärås socialdemokratiska förening 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Debatt: Svik inte dem som vårdar våra liv

Debatt Vi har via media följt och förstått hur tuff situationen är för personalen inom vården, ...

Debatt: Varför sparka på dem utan egen röst?

Debatt Jag jobbar som stödassistent inom daglig verksamhet i Kungsbacka, ett yrke som jag är väldigt stolt över. Jag ...