KRÖNIKOR 2024-02-16 KL. 19:00

Krönika: Mörka nyheter gav trafikrekord

Av Stefan Pettersson

Krönika: Mörka nyheter gav trafikrekord
Stefan Pettersson.

TV-klipp och nyheter

Förra veckan var extremt nyhetstung. Den tragiska villabranden i Vallda med dödlig utgång och konkursen för Autolounge var nyheter som alla ville läsa om. Mörka nyheter på två helt olika sätt och självklart tråkigt att behöva rapportera om elände. Samtidigt får vi vara tacksamma för att så många väljer Norra Halland när såna nyheter dyker upp. Och förra veckan blev verkligen enorm för vår del. Vår sajt nådde 299 417 visningar, nytt rekord. Rörligt hade drygt 175 000 visningar. Antalet sajtprenumerationer ökade rejält och vi slog rekord när det gäller köp av enstaka artiklar. Lägg därtill att vi behövt gå upp i sidantal flera tidningar i rad för att få plats med allt material, så förstår ni att det varit fullt ös i tidningshuset.

Men stora nyheter innebär också mer jobb på ett annat område – att städa i kommentarsfälten och det ligger främst på mig och nyhetschefen. Vi är ganska tillåtande för att tyckarna ska få svängrum, men en del kommentarer plockas bort. För att ta branden som exempel så kom det en hel del frågor och svar kring adressen. Visserligen publicerar vi bilder från platsen, men om nu någon är så nyfiken så att adressen är av vikt får den informationen hittas på annat håll än hos Norra Halland. Däremot hade det hamnat i ett annat läge om allmänheten hade behövt varnats på grund av stor spridningsrisk. Om vi gått ut med en adress är visserligen en hypotetisk fråga, men jag som ansvarig utgivare hade absolut övervägt att göra det. Såna frågor dyker ständigt upp – i stort som smått – och är en del av yrkesrollen.

En nyhet den här veckan som fick mig att höja lite på ögonbrynet var att det nu ska bli stopp för tomat, gurka och paprika i skolköken. Med tanke på hur det ser ut i vår trasiga värld så är det inte läge att raljera över lite uteblivna grönsaker, men ändå. Är det så här illa ställt i vår kommun? För när jag går och handlar så är inte nämnda grönsaker märkbart dyrare än vad de varit sedan inflationsraketen startade. Jämfört med för ett par år sedan är det självklart stor skillnad, men i det lite kortare perspektivet? Nej det kan jag inte hålla med om. Det har varit på tok för dyrt länge.

Jag kan tycka att skoleleverna är värda nån gurkbit eller två till maten. Det är klokt att vara återhållsam och det finns självklart andra grönsaker att köpa in, men ett stopp? Det känns som lite panikåtgärd om ni frågar mig. Kommunens måltidsansvarige påpekar också att det inte är särskilt bra kvalitet nu heller. Jaså? Jag hittade så sent som den här veckan utmärkta tomater, gurkor och paprikor i matbutiken. Om det är så illa ställt med leveranserna till kommunen så är det nog kanske läge att ta ett snack med leverantörerna i stället.

Ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson, chefredaktörTV-klipp och nyheter

Therese tävlar i Yrkes-SM
NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Premium

Therese tävlar i Yrkes-SM

Svårläkta sår i Innerstaden
BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Premium

Svårläkta sår i Innerstaden

Mångsysslaren Vanja hittar inspiration inifrån
FAMILJ 2024-04-21 KL. 17:55
Premium

Mångsysslaren Vanja hittar inspiration inifrån

I helgen ställer hon ut på Löftadalens folkhögskola

ISHOCKEY 2024-04-21 KL. 15:45
Premium

"Jag vill spela upp Hanhals i seriesystemet"

Flera tunga förlängningar – men ett frågetecken

Veckans rosor
NYHETER 2024-04-21 KL. 15:00

Veckans rosor

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 17:30
Godaste äpplena får du med ympning
Premium | NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Therese tävlar i Yrkes-SM
Premium | SKOLA 2024-04-22 KL. 13:30
Kungsbacka dominerade på Teknikåttan
Premium | SPORT 2024-04-22 KL. 12:16
NH sammanfattar sporthelgen
Premium | BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Svårläkta sår i Innerstaden
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-04-22 KL. 10:53
Albin Lee Meldau på ny turné

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.