KRÖNIKOR 2023-03-24 KL. 15:00

Krönika: Att nå fram kan vara knepigt

Krönika: Att nå fram kan vara knepigt

TV-klipp och nyheter

Kommunikation – det är inte alltid så enkelt. Det räcker att gå till sig själv och det vi jobbar med på Norra Halland. Exempelvis, för drygt två år sedan tog vi ett historiskt kliv och blev tredagars med en digital söndagstidning. Marknadsföringen har varit massiv och pågår fortfarande, men ändå har en del läsare missat att söndagstidningen finns. Visserligen har nog de flesta numera koll på att vi är tredagars, men det har tagit väldigt lång tid att jobba in söndagstidningen.

Ett aktuellt exempel på att kommunikation är knepigt syns på våra debattsidor. I förra veckan gick Akademikerförbundet ut med att Kungsbacka kommuns arbetsmiljö är i kris. Akademikerförbundet vill att det görs en grundlig utvärdering av det aktivitetsbaserade arbetssätt som nyligen införts. Fackliga företrädare skickade en skrivelse till kommunfullmäktige, en skrivelse som inte ska ha hörsammats av partierna som sitter på makten i Kungsbacka.

Tommy Rydfeldt (L), ordförande i nämnden Individ- och familjeomsorg, och Marianne Pleijel (M), 1:e vice ordförande i samma nämnd, sågade debattartikeln och påpekade att nämnden inte fått någon skrivelse.

På en extra debattsida i dagens tidning så påpekar Akademikerförbundet att förutom skrivelsen till fullmäktige så fick alla gruppledare en förfrågan om dialog. Plus att Akademikerförbundet även sökt Marianne Pleijel utan att lyckas få till en mötestid.

Samtidigt menar oppositionsrådet Magdalena Sundqvist (S) att det är dumt att skriva medarbetare på näsan, medan Ivan Stipic, förvaltningschef individ- och familjeomsorg, och Jesper Edlind, HR-chef, i en annan replik påpekar att kommunen värnar samverkansavtalet. Och vill föra diskussionerna i överenskomna strukturer.

Ja sista ordet är nog inte sagt. Men ett tips är att lyssna på Akademikerförbundets rop på hjälp – oavsett om skrivelsen gått ”rätt” väg. Det lär alla tjäna på.

Ha en trevlig helg.

Stefan Pettersson, chefredaktör


TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.