Annons

Jonas jagade efter tjuvarna

Det första Jonas Eriksson såg i lördagskväll när han kom hem till Myra, var att stora mängder koppar från hans företag samlats upp vid Myravägen. Utan att tveka och med barnen i bilen, tog han upp jakten på tjuvarna.

Blåljus | 13 Januari 2020 10:27

Jonas Eriksson följde efter tjuvarna som stulit kopparskrot från hans företag.

FOTO: Foto/montage: Norra Halland/Privat

Jonas Erikssons företag ETS i Myra ligger på Össlövsvägen. Mellan den och Myravägen ligger en bit åker, och det var över den som tjuvarna gått med stora mängder kopparkabel som de stulit från hans företagsförråd.

– Klockan var vid 23 och jag hade varit inne på handbolls-EM i Göteborg. När jag såg grejerna ute vid Myravägen förstod jag direkt. Min syster som också bor där ute och kom hem samtidigt sa åt mig att två personer sprang på åkern, berättar Jonas Eriksson.

30 meter fram såg han en parkerad bil med släpvagn och när den börjar rulla så följde han efter.

Återvändsgränd

– Jag ringer polisen och tar följe. Ju närmare jag kommer, ju mer drar tjuvarna ifrån. De kör så fort så jag hinner inte riktigt med, men ser att de svänger in vid Blåklintsvägen när jag vet att det är en återvändsgata, säger Jonas.

När han kommer fram till återvändsgränden vid S:ta Gertruds Kyrka i Hammerö, står bilen med släpvagn tom. Några personer som var ute och gick med hunden berättar att de sett tre personer springa därifrån.

– Jag vet inte om det totalt handlar om fem personer eller tre. De två min syster såg springa på åkern kan ju ha hunnit till bilen jag följde efter, säger Jonas.

Stöldgodset låg kvar vid Myravägen och polisen startar ett eftersök med bland annat hundar, men polisen fick inte tag på någon.

Vaktade i flera timmar

– Vid 02 på lördagsmorgonen fick jag tillträde igen efter att polisen varit där och sökt. Jag satt och vaktade över materialet till 06 på morgonen, men tyckte att det var för tidigt för att ringa och be en kompis om hjälpt, så jag åkte hem och sov till 09.

När Jonas då kom tillbaka var allt borta.

– De har haft stenkoll på mig.

Förstört och sönderslaget

Övervakningskameran till hans företagsförråd var sönderslagen och belysningen var sönderklippt så att tjuvarna kunde jobba i mörkret. Det handlar om kopparkabel för tiotusentals kronor.

Det var den tredje gången på lika många månader som Jonas blev utsatt för inbrott.

­– När vi var bortresta vecka 47 tömde de allt och stal även ett släp som stod uppställt av ett företag som hyr en del av min fastighet. Strax innan jul var det också inbrott.  Det känns hopplöst och det är väldigt svårt för mig att få ut något på försäkringen vid sådana här stölder, säger Jonas Eriksson.

Tvekade du inte på att åka efter tjuvarna?

– Nej, problemet var väl att barnen var med. Men jag överskred inte hastigheten så mycket och höll mig långt efter för att se var de tog vägen. För barnen var det en upplevelse…

 

Stölden inträffade troligtvis lördagen den 11 klockan 06-09 på morgonen.
Gjorde du några iakttagelser på Myravägen då, kontakta polisen.

 

Tidigare: Koppartjuvar kom undan

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Fri fart" på E6 – 100 körkort omhändertogs

Trafik Hastigheterna på våra vägar är rent hejdlösa. När Polisen i Väst nyligen hade hastighetskampanj omhä...

Vält fiskbil blockerar E6

Trafik En lastbil som har vält strax norr om Sandsjöbacka blockerar just nu E6 i södergående riktning....

Brexit kan påverka ålens framtid

Nyheter I veckan har tiotusentals ålyngel åter planterats ut i lokala vattendrag, och mer är på gång. Men framtiden fö...
Annons