ISHOCKEY 2023-05-09 KL. 08:43

Stjärnan lämnar USA – klar för SHL-klubb

Av Christian Johansson

Det har ryktats om att Simon Ryfors skulle välja Frölunda HC inför kommande säsong. Så blir inte fallet utan när Kullavikssonen vänder hem från Nordamerika väljer han ett långtidskontrakt med Rögle BK.

Stjärnan lämnar USA  – klar för SHL-klubb
Simon Ryfors är klar för Rögle BK och kontraktet är på fyra år. Arkivfoto: Christian Johansson

Det har tisslats om att Frölunda HC skulle jaga Simon Ryfors från Kullavik. De var inte ensamma om att försöka locka den före detta skyttekungen i SHL – även hans gamla klubb Rögle BK var med i matchen.
Under tisdagsmorgonen stod det klart att 25-åringen vänder hem till Sverige igen efter två år i Nordamerika. Där lyckades Simon Ryfors, som var en SHL-stjärna när han lämnade, inte ta en en plats i stjärnspäckade Tampa Bay Lightning.
Det blev istället två säsonger i Syracuse Crunch i AHL. Facit där blev 144 grundseriematcher och 94 poäng. På tio slutspelsmatcher gjorde Simon Ryfors, som inledde karriären i HK Kings, nio pinnar.

Läs om hans första tid i AHL här.

De som lyckades få centerns underskrift var Ängelholmsklubben.
– Jag har lagt mycket energi och tid för att få ut så mycket av mig själv här borta och nå drömmen. Jag har offrat mycket för att vara mitt bästa jag i Nordamerika. Det har varit två år av en lite mer individuell resa. Jag har lite saknat det här att uppnå något tillsammans och ha gemenskapen som finns i Rögle, säger han till föreningens hemsida.
Senast han lirade för klubben var han med och tog dem till en SM-final där de föll mot Christian Folins Växjö Lakers.
– Det var givet att det skulle vara Rögle igen. Jag vill hoppa på den här resan, som jag inte riktigt avslutade senast. Det är mer glädje och motivation att komma tillbaka och uppnå något stort än en besvikelse att åka hem utan att spela NHL, säger han till Rögles hemsida.
Kontraktet är på fyra år.

Läs en längre intervju med Simon Ryfors här.
TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.