Annons

Forsbäcksmördaren fortsätter strida för gymtimmar

Förvaltningsrätten sa nej till att låta Forsbäckmördaren få utökad permission för gymbesök och rehabiliterande syfte. Nu överklagar han domen till kammarrätten.
Nyheter | 02 Mars 2019 10:06

Förvaltningsrätten sa nej till att låta Forsbäckmördaren få utökad permission för gymbesök och rehabiliterande syfte. Nu överklagar han domen till kammarrätten.

 

Den 42-årige man som dömts för att ha mördat en barndomsvän under en middag i Forsbäck, Onsala, 2015, vårdas på rättspsykiatriska kliniken i Varberg. Han har sedan 2018 haft två timmars permission varje vecka för att träna på gym i Varberg. Nu har chefsöverläkaren på kliniken ansökt om att utöka permissionen med ytterligare två gymtimmar plus tre timmar i veckan för att han ska kunna göra ärenden i Varberg, i rehabiliterande syfte.

 

Läs också: Stoppas från fler gympass

 

Cheföverläkaren bedömer att risken för att 42-åringen ska återfalla i brottslighet är låg under nuvarande förhållanden. Av utredningen framgår det även att han skött tidigare permissioner utan anmärkning och att han svarar väl på den vård och behandling som han fått.

 

Förvaltningsrätten bedömer att det är för tidigt att ge mannen utökad permission men enligt överklagandet till kammarrätten menar 42-åringen att förvaltningsrättens domslut är felaktigt och delvis vilar på utlåtande från en sakkunnig läkare utan tillräcklig insikt i hans sjukdomsfall.

 

Läs också: Kan bli fri nästa år

 

I kammarrätten vill han att chefsläkaren ska få möjlighet att djupare utveckla hur diagnosen fastställts och hur denna påverkar hans behandling, medicinering, prognos och riskbedömning.

 

Skaffa Norra Hallands app här

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Åberg snuvad på hjälterollen

Fotboll Med ett mål och en assist utsågs Joackim Åberg till matchens lirare mot Akropolis. Trots det blev det ...

Vännernas osannolika lycka – HIO på samma hål

Sport Att göra en hole in one är ovanligt. Att två spelare i samma boll gör det på samma ...

Strömlöst i Särö och Onsala

Bostad Ett stort strömavbrott lamslår just nu 1 124 hushåll i Särö och Onsala.Klockan var 20.23 när strö...
Annons