Annons

Forsbäcksmördaren stoppas från fler gympass per vecka

Efter invändningar från åklagare stoppas den ansvarige läkarens planer.
Nyheter | 05 Mars 2018 07:31

Den 41-årige man som dömts för mordet på sin barndomskamrat och mordförsök på sina grannar i Forsbäck var på väg att beviljas permission flera dagar i veckan – för att gå på gym. Men efter invändningar från åklagare stoppas den ansvarige läkarens planer, rapporterar Smålandsposten.

41-åringen dömdes under försommaren 2016 till sluten psykiatrisk vård för att ha mördat sin barndomskamrat och därefter försökt mörda sina grannar i Forsbäck. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att 41-åringen led av en allvarlig psykisk störning, och därför blev det vård.

 

Läs också: Psykisk störning kan ligga bakom mordet

 

Mannen vårdas nu på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. En gång i veckan har han möjlighet att själv gå till ett gym för att träna. Efter att ha skött permissionerna prickfritt ville chefsöverläkaren utöka gymvistelserna till tre tillfällen varje vecka och två timmar per gång, enligt Smålandsposten.

Åklagaren anser dock att det är osäkert hur stabil mannen verkligen är, och efter att ha prövat ärendet valde Förvaltningsrätten i Växjö att gå på åklagarens linje och stoppa planerna på utökade permissioner. Rätten anser bland annat att det ”framstår som väl tidigt och inte försvarligt”.

 

Läs också: Psykiatrin förtydligar riktlinjer efter mordet

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mördaren: En mystisk känsla av likgiltighet

Blåljus Det var en mycket känslomässig dag i tingsrätten idag, när den mördade kvinnans anhöriga ...

Annandagsmordet – förhandlingsdag 3

Blåljus Idag klockan 09 fortsätter förhandlingarna kring Annandagsmordet i Varbergs tingsrätt. Texten uppdateras live. Under gårdagen blev åklagare ...

Mördaren övervakade henne i timmar

Blåljus På julafton och juldagen spenderade 52-åringen 12, respektive 19 timmar med att övervaka sin före detta sambo, som han skö...
Annons