Nyligen skickades en hälsning till alla ledamöter i kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdag. Politiker som tycker olika om mycket – men de allra flesta vill stärka demokratin och människors rätt att påverka sina levnadsvillkor.
I Halland finns det tusentals ideella föreningar där vi dagligen lär oss att lyssna, argumentera, kompromissa, fatta gemensamma beslut och allt annat som gör oss till demokratiskt fungerande människor. Det är ett stort ansvar som tas av ledare och ideella krafter inom föreningslivet. För vem hade tagit över rollen som Sveriges största demokratiskola om föreningslivet inte fanns?
 
Vart skulle hallänningarna vända sig när de ville påverka sitt boende, engagera sig i stora samhällsfrågor som integration och folkhälsa och samtidigt skapa ökad hälsa genom livslångt idrottande och kulturskapande?
Vi vill att våra politiker tar sitt ansvar så att det halländska föreningslivet kan fortsätta utveckla människor och samhället. Så att fler kan lära sig demokratins spelregler och fler människor, i alla åldrar, kan få en meningsfull och utvecklande fritid. Konkret handlar det såklart om ekonomiskt stöd men också andra sätt att medverka till goda villkor för föreningslivet.
 
Våra organisationer (Hallands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna och Hallands bildningsförbund/Studieförbunden) tar vårt ansvar. Vi kommer under 2019 att fortsätta vara ett aktivt stöd för det halländska föreningslivet. Vi och våra uppdragsgivare vet vilken avgörande betydelse föreningslivet har för hela samhället och alla människors möjligheter att leva ett gott och meningsfullt liv.
 
Sandra Hidgård
Hallands Idrottsförbund
/SISU Idrottsutbildarna 
Björn Lind
Hallands Bildningsförbund
 
 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Riv avtalet vid brott

Debatt Hur är det ens möjligt att få en enda krona utbetalt av skattebetalarnas pengar när man på ett ...

Debatt: Inget människovärde

Debatt Som undersköterska på särskilt boende i Kungsbacka kommun förväntas man vara överallt och ingenstans. Man arbetar, ...

Debatt: Falsk marknadsföring av bambamaten

Debatt ”Lasagne serveras med keso och morötter” står det i menyn. Keso och morötter finns alltid. Varför ...
Annons