Vädret idag
Soligt
18°C
Prognos juli 24, 2019
dag
Delvis soligt
23°C
 

En hälsning från halländskt föreningsliv

 
Nyligen skickades en hälsning till alla ledamöter i kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdag. Politiker som tycker olika om mycket – men de allra flesta vill stärka demokratin och människors rätt att påverka sina levnadsvillkor.
I Halland finns det tusentals ideella föreningar där vi dagligen lär oss att lyssna, argumentera, kompromissa, fatta gemensamma beslut och allt annat som gör oss till demokratiskt fungerande människor. Det är ett stort ansvar som tas av ledare och ideella krafter inom föreningslivet. För vem hade tagit över rollen som Sveriges största demokratiskola om föreningslivet inte fanns?
 
Vart skulle hallänningarna vända sig när de ville påverka sitt boende, engagera sig i stora samhällsfrågor som integration och folkhälsa och samtidigt skapa ökad hälsa genom livslångt idrottande och kulturskapande?
Vi vill att våra politiker tar sitt ansvar så att det halländska föreningslivet kan fortsätta utveckla människor och samhället. Så att fler kan lära sig demokratins spelregler och fler människor, i alla åldrar, kan få en meningsfull och utvecklande fritid. Konkret handlar det såklart om ekonomiskt stöd men också andra sätt att medverka till goda villkor för föreningslivet.
 
Våra organisationer (Hallands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna och Hallands bildningsförbund/Studieförbunden) tar vårt ansvar. Vi kommer under 2019 att fortsätta vara ett aktivt stöd för det halländska föreningslivet. Vi och våra uppdragsgivare vet vilken avgörande betydelse föreningslivet har för hela samhället och alla människors möjligheter att leva ett gott och meningsfullt liv.
 
Sandra Hidgård
Hallands Idrottsförbund
/SISU Idrottsutbildarna 
Björn Lind
Hallands Bildningsförbund
 
 
Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 23 juli

kl 10.30–11.10 Dramatiserad barnvisning av Tjolöholms slott. Visningen passar barn 3–12 år. 

Kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan. 

Kl 13–16 Våffelcafé i St Lars kyrka i Åsa. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 16–17 Getyoga på Stättared (från 12 år). Efter en introduktion cirka 45 minuters  getyogapass i gethagen för att uppleva naturen och getterna på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!