DEBATT 2022-07-08 KL. 16:00

Var är demokratin i Kungsbacka?

Av Christina Forlin

Var är demokratin i Kungsbacka?
Foto: Pixabay

Demokrati, ska inte det finnas i politiken? Men i Kungsbacka saknas det tyvärr. Vad jag syftar på är att det inför kommunvalet i september arrangeras flera olika seminarier, debatter med mera. Men de som blir inbjudna att svara på invånarnas frågor är enbart de partier som idag redan innehar plats i kommunfullmäktige!

19 juni kunde man läsa på Kulturhuset Fyrens Facebook-sida denna uppmaning ”kulturdebatt med stadens politiker! Kom och lyssna!” Ringde till ansvarig för detta arrangemang och undrade varför inte Kungsbacka Framtidsparti fått inbjudan. Svar; bara de partier som sitter kommunfullmäktige är bjudna. Tack för den!

Läser Norra Halland fredag 1 juli om ett stort event på Kungsbacka Teater den 30 augusti, där invånare mot inköp av biljett kan komma och ta del av vad politiker svarar på frågor från besökarna. Inte heller till detta event har Kungsbacka Framtidsparti fått inbjudan eller information. Återigen har inbjudan bara gått till redan etablerade partier i kommunfullmäktige. Ställer frågan till ansvariga, Kungsbacka Framtidsparti är det nya lokala partiet som bildades 2020, hur kommer det sig att ni som bjuder in till dessa event inte vill, vågar eller kan bjuda in även oss? Vi bildade partiet för att vara ”rösten för de invånare som inte själva kan/orkar”.

Vi får inget partistöd som övriga partier får, vi satsar egna pengar, våra valsedlar får vi själva bekosta och dela ut till vallokalerna. Etablerade partier får allt detta gratis samt stora partistöd. Vi startade Kungsbacka Framtidsparti för det är vår tro och förhoppning att vi invånare tillsammans kan göra Kungsbacka kommun till en ännu bättre kommun att leva och bo i.

Trodde inte kommunen, föreningar som arrangerar dessa evenemang accepterade mobbning, men det verkar inte bättre. Om politiken fungerar så, då kan heller inte politiken kräva att mobbning skall bort. Politiker skall vara ett föredöme.

Agnetha Ernegård, Kungsbacka Framtidsparti

Svar:
Jag kan bara svara för den debatt som Norra Halland, Rotaryklubbarna och Företagarna kommer att arrangera i augusti. Det finns fler partier än Kungsbacka Framtidsparti som vill in i fullmäktige. Någonstans måste vi dra en gräns för vilka som ska delta under debattkvällen. Vi valde då att bjuda in de partier som sitter i kommunfullmäktige och det gör inte Kungsbacka Framtidsparti. Det handlar inte om mobbning. Lycka till i valrörelsen. Om ert parti kommer in i fullmäktige så är ni välkomna på debatten nästa höst.

Stefan Pettersson, chefredaktör Norra HallandSENASTE TV-NYHETERNA

Valet 2022: Så tycker partierna om bostadsfrågor
POLITIK 2022-08-19 KL. 09:00

Valet 2022: Så tycker partierna om bostadsfrågor

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Medmänsklig jubilar firar 30 år
NYHETER 2022-08-18 KL. 20:00

Medmänsklig jubilar firar 30 år

MP vill ha kommunalt artansvar
POLITIK 2022-08-18 KL. 18:00

MP vill ha kommunalt artansvar

Snart dags att rösta - så gick det 2018
NYHETER 2022-08-18 KL. 12:20

Snart dags att rösta - så gick det 2018

Bergands EM är över för denna gången
SPORT 2022-08-18 KL. 11:00

Bergands EM är över för denna gången

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.