DEBATT 2022-08-30 KL. 11:00

Debatt: Vem har gjort vad under mandatperioden?

Debatt: Vem har gjort vad under mandatperioden?

TV-klipp och nyheter

Den 11 september är det val och då är det faktiskt viktigt att blicka framåt och se vilket parti som vill göra vad. Men det är egentligen ännu viktigare att se vilket parti som har gjort vad under den gångna mandatperioden.

Den socialdemokratiska kraften syns dels genom våra satsningar i socialdemokraternas oppositionsbudget från juni 2022 i fullmäktige, men också utifrån alla initiativ som vi har tagit i nämnden Vård och Omsorg med fokus på våra äldre i egenskap av opposition.
För att skapa förutsättningar för personalen att kunna möta våra äldre och bidra till en känsla av trygghet och värdighet har vi lyft fram vikten av att se över schablonsystemet med insatstider. Fokus är att öka den totala budgeten med tio miljoner kronor för bättre tidsförutsättningar, som i sin tur ska möjliggöra en bättre vård och omsorg för våra äldre.

Vi har också lyft satsningar på bemanningsförstärkning på hel- eller deltid som ett led i att minska sårbarheten med den stora timvikariepoolen inom kommunen. Någonting som är bekant för alla som följer hur svårt det har varit att rekrytera inför sommaren och samtidigt hur befinlig personal måste slita för att få ihop tiden.
Vi har också lyft fram satsningar på två miljoner kronor för välsmakande och aptitliga måltider för våra äldre genom satstningar på högkvalitativa råvaror. Bortsett från budgetsatsningarna i fullmäktige har socialdemokraterna i nämnden för Vård och Omsorg lyft fram inte mindre än nio initiativärenden i en rad viktiga frågor för verksamheten. Och därtill lagt dussintals ändrings- och tilläggsyrkanden för att främja verksamheten i ett led att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra äldre.

Detta är alltså en bakåtblick bara det senaste året. Tänk om vi blickar tillbaka en hel mandatperiod och vad vi socialdemokrater har åstadkommit i vår roll som opposition och tänk vad vi skulle kunna åstadkomma för våra äldre om vi får förtroende att leda kommunen. Din röst spelar roll.

Ermin Skoric (S), ledamot i nämnden Vård och omsorg, fullmäktigekandidat
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.