DEBATT 2023-10-22 KL. 16:00

Debatt: Vad händer med Onsala Herrgård?

Debatt: Vad händer med Onsala Herrgård?
Dagens andra debattartikel handlar om Onsala herrgård. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

2018 upphävde Länsstyrelsen kommunens byggnadslov för HVB-hem på Onsala Herrgård, vilket även fastställdes av Miljödomstolen och Miljööverdomstolen då detaljplanen inte tillåter vårdverksamhet. Nu har ägarna tydligen sökt nytt byggnadslov för att erbjuda rehabilitering i samband med sjukdom på Onsala Herrgård.

Rehabilitering i samband med sjukdom är att betrakta som vårdverksamhet, vilket gällande detaljplan inte tillåter. Skulle ägarna trots att det strider mot gällande detaljplan få igenom ett byggnadslov för rehabilitering så har man fått byggnadslov för en vårdverksamhet och då ska vi komma ihåg att HVB-hem också är en vårdverksamhet.

Så frågan måste ju ställas, vad har ägarna för plan? Varför söker man detta byggnadslov när det är uppenbart att det strider mot gällande detaljplan?

Man får hoppas att byggnadsnämnden inte gör samma felbedömning som förra gången när Länsstyrelsen upphävde byggnadslovet då det stred mot gällande detaljplan, som fortfarande gäller.

Med hopp om en bättre lösning för Onsala Herrgård
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.