DEBATT 2023-11-14 KL. 15:00

Debatt: Ta bort "kyrkbänkarna" på torget

Debatt: Ta bort
Dagens första debattartikel handlar om torget i Kungsbacka. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

I Kungsbacka närområdes brevlådor har kommit ett vykort med flygfoto över Kungsbacka torg på ena sidan och en text med frågan "Hur kan vi utveckla Kungsbacka torg?" på den andra.

En skanningsfunktion intill en leende representant för förvaltningen för teknik uppmanar oss: "Scanna QR-koden och tyck till!" Den som hellre vill prata om saken kan komma in på Kungsmässan, på kommunens mötesplats Kungsbacka live. Vad bra!

Torget behöver verkligen utvecklas. De stela dysfunktionella bänkskulpturerna borde bort för att lämna plats för såväl traditionell torgverksamhet som övrigt med olika erbjudanden från när och fjärran – vagnar, scenverksamheter och allt som kan tänkas berika torget och locka besökare. Ett torg ska vara berett och öppet, precis som torgen i övriga städer i olika länder. Fram för ett traditionellt torg!

För övrigt är torget alldeles för mörkt alldeles för ofta. Det ska väl inte behöva bli jul eller vara sommar för att det ska bli lite ljusare på torget? Det är hög tid att ordna med belysningen!

Slutligen, snälla torgförbättrare: Inga fler ogästvänliga "kyrkbänkar" som slukar torgyta! In med fler sittvänliga bänkar i stället, gärna vid trivsamma planteringar.

Tack för ordet!TV-klipp och nyheter

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74
NYHETER 2023-12-06 KL. 11:45

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74

Halmstad bäst i Sverige

Beslutet om tre sjukhus spikas
NYHETER 2023-12-05 KL. 20:00
Premium

Beslutet om tre sjukhus spikas

Klagomål på Vardaga diariefördes inte
POLITIK 2023-12-05 KL. 07:00
Premium

Klagomål på Vardaga diariefördes inte

Kommunens nya riktlinjer bröt mot lagen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-12-06 KL. 16:00
Äldre kvinna kritisk mot p-appar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.