DEBATT 2023-05-17 KL. 14:00

Debatt: SD vilseleder om personalpolitiken

Debatt: SD vilseleder om personalpolitiken
Ermin Skoric (S). Arkivbild: Norra Halland

Redan den 16 februari 2022, i samband med sammanträdet för Vård och Omsorg, signalerade Socialdemokraterna om att bemanningsförstärkning för Vård och Omsorgsverksamheten behövde göras, vid den tiden motsvarande 20 miljoner kronor. Även mer tid för hemtjänstinsatser, för att komma ifrån minutstyrningen, motsvarande 10 miljoner kronor tillsammans med andra insatser.

Detta sa Sverigedemokraterna nej till. SD röstade alltså nej! Det framgår med all världens tydlighet i protokollet då vi begärde votering för att parterna skulle bekänna färg. Vi lade redan då en reservation som tydliggjorde att en volymkompensation på 50 procent, som har varit standard för Alliansen och SD som inte protesterade mot, inte är hållbar.

Att nu komma med en idé om en kriskommission är ett sätt vilseleda personal inom Vård och Omsorg samt andra väljare i Kungsbacka om vilka ställningstaganden som Sverigedemokraterna har bidragit till de senaste åren inom äldreomsorgspolitiken.

Har man tid och går igenom protokollen de senaste två åren skulle varje SD-väljare baxna. Era ställningstaganden har varit allt annat än gynnsamma för en hållbar personalpolitik de senaste åren. Att nu komma med ”lösningar” för något ni inte brydde er om då när vi flaggade är anmärkningsvärt.

Dessutom valde ni att avstå när Socialdemokraterna begärde en medarbetarundersökning av fysisk och psykosocial arbetsmiljö till hösten 2023 i samband med sammanträdet den 20 april. Ett tips, tillsätt en kriskommission för att komma underfund med varför ni säger en sak i media men agerar på ett annat sätt i nämnden för Vård och Omsorg.

Ni försöker agera ”opposition” men vill samtidigt närma er Moderaterna och blidka varandras politiska agenda, den ekvationen går inte ihop och det ser Kungsbackas invånare och även vi i politiken.


Ermin Skoric (S), 2:e vice ordförande i nämnden Vård och Omsorg

SENASTE TV-NYHETERNA

Debatt: Vi är öppna för andra möjligheter
DEBATT 2023-06-01 KL. 14:15

Debatt: Vi är öppna för andra möjligheter

Så blir vädret under studentdagarna
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:44

Så blir vädret under studentdagarna

Emil är ett steg närmare OS-drömmen
SPORT 2023-06-01 KL. 09:30
Premium

Emil är ett steg närmare OS-drömmen

Åklagaren –
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:05
Premium

Åklagaren – "brott bland unga inte ovanligt"

Eldningsförbud införs i hela Halland
NYHETER 2023-05-31 KL. 21:45

Eldningsförbud införs i hela Halland

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.