DEBATT 2023-09-18 KL. 10:00

Debatt: S har ett rätt av fyra möjliga

Debatt: S har ett rätt av fyra möjliga
"Förslaget, framlagt av SD, har framåtblickande fokus där omsorgspersonalens villkor är en avgörande faktor," skriver Per Hoel, SD, ledamot i Nämnden Vård och Omsorg Tommy Bech, SD, ledamot Nämnden Vård och Omsorg. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Sverigedemokraterna (SD) tycker det är bra att Socialdemokraterna (S) med Astrid Börjesson, Eva Tingström och Ermin Skoric i en debattartikel i Norra Halland 8 september visar en annan sida än den de visar i Nämnden Vård och Omsorg, som de också deltar i.

I sin debattartikel vill de öka grundbemanningen inom äldreomsorgen. I Nämnden Vård och Omsorg ville samma personer inte stödja Sverigedemokraternas förslag 2023-05-17, att tillsätta en Kriskommission för att rädda äldreomsorgen i Kungsbacka. Förslaget, framlagt av SD, har framåtblickande fokus där omsorgspersonalens villkor är en avgörande faktor. SD poängterar här:

• fler kollegor

• bättre arbetsvillkor

• vettiga löner

• rimliga arbetsscheman

Detta ville inte Socialdemokraterna stödja.

Men det är ändå positivt att Socialdemokraterna nu i sin debattartikel ändrat sig på en punkt, det vill säga fler kollegor inom äldreomsorgen. Ett rätt av fyra möjliga! Ett steg i rätt riktning till slut.

Per Hoel, SD, ledamot i Nämnden Vård och Omsorg

Tommy Bech, SD, ledamot Nämnden Vård och Omsorg
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.