DEBATT 2023-09-18 KL. 10:00

Debatt: S har ett rätt av fyra möjliga

Debatt: S har ett rätt av fyra möjliga
"Förslaget, framlagt av SD, har framåtblickande fokus där omsorgspersonalens villkor är en avgörande faktor," skriver Per Hoel, SD, ledamot i Nämnden Vård och Omsorg Tommy Bech, SD, ledamot Nämnden Vård och Omsorg. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Sverigedemokraterna (SD) tycker det är bra att Socialdemokraterna (S) med Astrid Börjesson, Eva Tingström och Ermin Skoric i en debattartikel i Norra Halland 8 september visar en annan sida än den de visar i Nämnden Vård och Omsorg, som de också deltar i.

I sin debattartikel vill de öka grundbemanningen inom äldreomsorgen. I Nämnden Vård och Omsorg ville samma personer inte stödja Sverigedemokraternas förslag 2023-05-17, att tillsätta en Kriskommission för att rädda äldreomsorgen i Kungsbacka. Förslaget, framlagt av SD, har framåtblickande fokus där omsorgspersonalens villkor är en avgörande faktor. SD poängterar här:

• fler kollegor

• bättre arbetsvillkor

• vettiga löner

• rimliga arbetsscheman

Detta ville inte Socialdemokraterna stödja.

Men det är ändå positivt att Socialdemokraterna nu i sin debattartikel ändrat sig på en punkt, det vill säga fler kollegor inom äldreomsorgen. Ett rätt av fyra möjliga! Ett steg i rätt riktning till slut.

Per Hoel, SD, ledamot i Nämnden Vård och Omsorg

Tommy Bech, SD, ledamot Nämnden Vård och Omsorg



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.