DEBATT 2023-09-15 KL. 10:00

Debatt: S hade löst det på annat sätt

Debatt: S hade löst det på annat sätt
"I samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 14 juni kämpade Socialdemokraterna hårt för att frågan om ökad grundbemanning inom äldreomsorgen skulle bli verklighet," skriver Socialdemokraterna i nämnden Vård och omsorg. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

I samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 14 juni kämpade Socialdemokraterna hårt för att frågan om ökad grundbemanning inom äldreomsorgen skulle bli verklighet. Moderaterna, med stöd av L, C och KD, kämpade hårt för att förhindra det.

Skälet som lyftes fram, och återfinns i beslutet, var med hänvisning till att utrymme för att genomföra en sådan reform saknas inom nuvarande budgetram och att kommande resursfördelning till nämnder sker inom ramen för ordinarie budgetprocess framöver. Äldreomsorgen saknar helt enkelt pengar för att öka grundbemanningen.

Trots att vi från Socialdemokraterna påtalade på ett politiskt-pedagogiskt sätt att ett ja till motionen var framåtsyftande, inte var bestämt i exakta tal (det kunde utredas av ansvarig förvaltning framöver) och kunde ”sätta igång frågan” till kommande budgetprocess fick vi kalla handen.

Vi ser nu hur sommaren har varit och att vi har skyddsombud som har gjort anmälan till Arbetsmiljöverket samt det nu uppmärksammande exemplet med den planerade sänkningen av bemanningen på Björkris vård- och omsorgsboende.

Notera att det har kommunicerats ut att det har varit en tillfällig höjning av personalen på Björkris på grund av svårt uppdrag inom verksamheten, men den tiden som man har haft högre grundbemanning har uppenbarligen haft stor positiv effekt då både personal och skyddsombud signalerar rött mot sänkningen. Och nu finns oro för att arbetsmiljön blir kraftigt försämrad.

Hade Socialdemokraterna styrt Kungsbacka så hade vi prioriterat lösning på denna fråga. Det är bra för både personal, äldre och anhöriga att känna till det.

Socialdemokraterna i nämnden Vård och omsorg,

Ermin Skoric (S)

Astrid Börjesson (S)

Eva Tingström (S)

Ingela Hansson (S)
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.