DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Varför jämföra mopedbilen med bilar vad gäller trafiksäkerhet och utsläpp med mera? Det handlar alltså om en moped med skydd mot regn och rusk, inte en bil.

Jag kan förstå att bilistorganisationen vill ha bort dem från vägarna, eftersom de sinkar upp bilistens framfart i trafiken och det bildas köer. Är det mopedbilar eller A-traktorer som bildar en kö? Nej det är en kö av bilar. När jag tog körkort fick jag lära mig att det är första och andra bilen i kön som ansvarar för att det blir en kö och kanske vansinniga omkörningar. Hade vi inte haft den första och andra bilen hade vi inte haft en kö.

Vad gäller utsläpp i miljön ska jämförelse ske med mopeder och andra fordon där regler för avgasrening saknas. Jag håller med om att vi behöver minska utsläppet från förbränningsmotorer men då ska utsläppsreglerna gälla även båtmotorer, trädgårdsredskap och fordon i jord- och skogsbruk.

Ska vi ändra trafikregler för att förhindra att köer uppstår på landsvägar bör ansvar för detta läggas på det första fordonet oavsett det är en mopedbil, A-traktor eller vanlig bil. Inför en regel som innebär skyldighet att köra åt sidan så fort det uppstår en kö med två bilar efter dig.

Johnny Eriksson

TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats
KULTUR & NÖJE 2023-09-21 KL. 12:20
Premium

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats

Märklig skulptur reser sig vid Varlaskolan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.