DEBATT 2024-08-13 KL. 15:00

Debatt: Lägg förslag med kvalité

Debatt: Lägg förslag med kvalité

TV-klipp och nyheter

Maj-Britt Rane Andersson (S) ondgör sig i en debattartikel över att förslag från Socialdemokraterna inte får bifall. Varför skulle alliansen (M-L-C-KD), som med majoritet styr Kungsbacka, driva socialdemokratisk politik? Socialdemokraterna fick i valet 2022 19,38 procent. 80 procent av Kungsbackas invånare röstade för annan politik.

Dessutom borde (S) fundera över kvalitén på sina förslag. Senast behandlade vi i kommunfullmäktige en motion från (S) som ville ha lokala namn och namn efter personer som vägnamn. Precis det som finns i Kungsbacka. Till och med efter två socialdemokratiska politiker. En helt onödig motion som bara kostade pengar att bereda.

Man motionerade om fältassistenter trots att fältarbete är en naturlig del av arbetet både på Individ & Familjeomsorgs och Kultur & Fritid. Alltså motion om något som redan finns. Till exempel var båda förvaltningarnas personal närvarande på skolavslutningen i Badhusparken.

Efter att partiet inför valet 2022 avsatte kommunalrådet Eva Borg har man ändrat sätt att arbeta. Det är motioner om sådant som redan finns. Man kräver utredning efter utredning. Är det mer byråkrater (S) önskar? Och man gör populistiska utspel.

Dessutom lyckades (S) lägga ett budgetalternativ i juni som var olagligt. Hade det vunnit och överklagats till förvaltningsrätten hade det upphävts.

Socialdemokraterna har en inre resa att göra. Ska man fortsätta att gå den populistiska vägen eller lägga genomarbetade förslag som kanske alliansen är beredd att diskutera?

Tommy Rydfeldt (L), ordförande Nämnden Individ och Familjeomsorg



TV-klipp och nyheter

20 snabba frågor till karismatiske tränaren
HANDBOLL 2024-09-12 KL. 14:00
Premium

20 snabba frågor till karismatiske tränaren

✔ Regeln han vill ändra ✔ Orosmolnet ✔ Drömvärvningen

Duon simmade runt Onsala
NYHETER 2024-09-10 KL. 21:01
Premium

Duon simmade runt Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2024-09-12 KL. 18:19
Brand i villa
NYHETER 2024-09-12 KL. 17:31
Bil stulen på parkering

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.