DEBATT 2023-05-19 KL. 11:00

Debatt: Låt inte Brända tomten ligga på is

Debatt: Låt inte Brända tomten ligga på is
Brända tomten fortsätter att engagera. Arkivbild: Kristian Alm

TV-klipp och nyheter

Nej, Plusfastigheter! Gör inte en Enköping! En längre tid har man sett fram emot att äntligen bli av med Brända tomten vid torget men så när maj börjar står det först "Bygget osäkert" och på en senare artikel står det "men projektet har lagts på is".

För f-n! Det här får inte hända! Blir ödetomter vid torg kvar för länge tenderar de att aldrig bli bebyggda då de blir "politiska prestigefrågor", det värsta fenomen människan kommit på näst efter krig.

I Gropköping, jag menar Enköping, köptes en av stans sista vackra byggnader av Peab bara för att rivas 2010 och fortfarande står inget nytt hus där och tomten, "Stattgropen", ägs nu av ett företage som tar två och ett halvt år på sig att säga "Det har inte hänt mycket".

I Söderhamn är det ännu värre. Där brann centralhotellets huvudbyggnad ner 2007 och en nybyggnation hindras av att torget är byggnadsminnesförklarat och idag finns ännu inga planer alls.

Låt inte Kungsbacka gå de ödena tillmötes. Skärpning, Plusfastigheter. Återuppta uppbyggnadsplanen. Nu! Särskilt eftersom det är något så ovanligt som ett snyggt föreslaget hus! Låt inte Brända tomten fylla tio år, för då vet vi alla att det är kört för en ny byggnad att någonsin byggas. Jag kan inte fatta att jag var dum nog att ha hopp för att en stad med torggrop skulle resa sig från den statusen.

Jacob


TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.