DEBATT 2022-12-07 KL. 10:30

Debatt: Kvinnan ska ha rätt till abort!

Debatt: Kvinnan ska ha rätt till abort!
Insändarskribenten vill att kvinnan ska ha rätt att välja själv om hon vill behålla barnet eller inte. Genrebild: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Hej jag heter Miranda och jag tycker det är extremt kvinnoförnedrande att man i vissa länder inte ska få göra abort om man till exempel blir våldtagen.
I vissa länder är det olagligt att göra abort men det bryter mot kvinnans mänskliga rättigheter och om en man våldtar en kvinna eller barn och hon blir gravid ska hon ha rätt till att göra abort!

Fram till 1864 var det dödsstraff om man gjorde abort, vilket jag tycker är helt sjukt. Det är kvinnans kropp och kvinnans liv det vill säga hennes val, annars bryter det mot mänskliga rättigheterna.
Abortmotståndarna var oftast kristna, men det var också läkare och psykologer, som ansåg att gravida kvinnor var så känsliga och överspännda att det inte själva var kapabla till att fatta ett moget och genomtänkt beslut. Det tycker jag låter helknäppt.

Du som läser den här texten kanske tänker att det är synd om fostret. Eller så kanske du hört att läkare sagt att dom lovat att rädda liv, inte ta död på ett.
Fast tänk om den utsatta flickan är ett barn? Hon kanske inte klarar av att föda barnet och då kanske två människor dör istället för bara ett. Om kvinnan är ung och inte heller redo att ta hand om ett barn, kanske barnet inte får en så bra barndom, kvinnan kanske inte har möjligheten att ta han om ett barn.

Så, det jag vill säga är att det är kvinnans liv och kvinnans kropp och hon har rätt att välja själv om hon vill behålla barnet eller inte, det bryter även mot dom mänskliga rättigheterna. Om anledningen till att hon blir gravid är att hon blivit våldtagen är det ju inte kvinnans val att bli gravid.

En iriterrad tjej som vill stå upp för kvinnans rättigheter

TV-klipp och nyheter

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.