För ett år sedan startade Kungsbacka kommun ett särskilt utbildningsteam för att stärka kompetensutvecklingen inom vården. Projektet har fallit väl ut och nu blir utvecklingsteamet permanent från och med 1 september.
Under det senaste året har 850 medarbetare inom vård och omsorg utbildats genom kommunens särskilda utbildningsteam. Utbildningsteamet startade som ett projekt våren 2024 där målet var att stärka kompetensutvecklingen inom vården, med särskilt fokus på bland annat delegering och palliativ vård.
Innan utbildningsteamets intåg var det sjuksköterskornas ansvar att hålla delegeringsutbildningar, och personalen fick själva säga till när deras delegering behövde förnyas. Med utbildningsteamet har det blivit mer strukturerat och tillgängligt genom digitala prov och automatiserad rättning, menar utvecklingsledare Maria Ädel i ett pressmeddelande.
Nu står det klart att utbildningsteamet blir permanent från och med 1 september. Teamet kommer bestå av tre sjuksköterskor och två fysio- eller arbetsterapeuter.
– Genom att permanenta utbildningsteamet tar vi ett viktigt steg för att långsiktigt säkerställa trygg och kvalitativ vård. Det handlar om att ge våra medarbetare rätt förutsättningar att utvecklas – och i förlängningen om att varje omsorgstagare ska känna sig trygg med den hjälp och det stöd de får, säger Rebecka Pettersson, verksamhetschef i ett pressmeddelande.
Läs även:
Eric och Emma uppskattar satsning på medicingivare
Kommunen satsar på extra speciallärare på skolorna
Bomben i Kolla – nu startar rättegången
✔ Betygsätter starten ✔ Klubbytet ✔ Blyga målsättningen
Nya e-tjänsten för färdtjänstansökan får bra betyg
Det var fem år sedan som Andrea Wallroth valde att säga upp sig från sitt lärarjobb och satsa på att bli biodlare på heltid. Nu driver hon den prisbelönta honungsbutiken Djäknegårdens honung. Norra Halland träffade henne för att prata om hennes passion för bin, om när hon utvecklade en allvarlig allergi mot bistick och om varför insekter är så viktiga för planetens överlevnad.