DEBATT 2024-05-27 KL. 10:00

Debatt: Kungsbacka – en idrottsstad?

Debatt: Kungsbacka – en idrottsstad?
Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Man ser med viss förvåning hur Kungsbacka har råd att investera i förutsättningarna för olika sportaktiviteter. Det ska vara multiarena med extra allt, skolor där idrottssalar med läktare prioriteras framför kärnverksamheten (undervisa, om någon undrar), motionsspår och inte minst ytterligare en ishall. Ingen vet vad kalaset kommer att kosta i slutändan så det är tur att vi lever i en rik kommun? Lite måste man ju unna sig.

Samtidigt hör man högljudda rop från skolprofessionen, omsorgen och vården om nedskärningar på grund av otillräckliga resurser. Man bygger inte förskolor för att underlag inte sägs finnas. Antalet barn i förskolans grupper ökar över rekommendationerna och lärarna klagar över att resurser inte finns för att specialanpassa de olika behov som finns. Inom omsorg och hemtjänst klagar man över försämringar i tidsschema och ökad stress. Maten till äldre är en ständigt återkommande fråga. Eftersom det verkar finnas oändligt med resurser får man väl förmoda att dessa grupper bara klagar?

Ingen tar upp de massiva behov som infrastrukturen (vägar, vattenförsörjning, avfall, el…) behöver. Delvis avgiftsbaserat men det måste likväl betalas av kommuninnevånarna.

Någon som hört att man ställer olika saker mot varandra för att få fram en prioritering? Allt till alla men först till idrottsintresserade verkar vara det som gäller. Vad tilltalar nuvarande och blivande kommuninnevånare mest?

Tomas Thorvaldsson, partilös borgerlig debattörTV-klipp och nyheter

Succén: Erik Persson vinner EM-guld
SPORT 2024-06-20 KL. 20:14
Premium

Succén: Erik Persson vinner EM-guld

De fixar midsommarkransen
NYHETER 2024-06-20 KL. 12:45
Premium

De fixar midsommarkransen

Frillesås kaosår slutade lyckligt
BANDY 2024-06-19 KL. 18:30
Premium

Frillesås kaosår slutade lyckligt

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:14
Tappade ännu en ledning till förlust
Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:07
Reste sig efter mardrömsstarten
Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 21:42
Lindome sänkte serieledarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén är känd från en mängd tv-serier, filmer och föreställningar. Sedan några år tillbaka har hon gått in i ett författarskap om sitt älskade Särö och familjerna hon växte upp med. Hon har tagit reda på historiska fakta för att binda samman platsen och människorna över generationer.