DEBATT 2023-08-18 KL. 10:00

Debatt: Krångligt att parkera

Nyligen besökte vi marknaden som så många andra. Parkeringen vid gamla Alléskolan var full, vi körde in i det nya P-huset Valand. Enda sättet för att betala var via app eller sms till ett företag. Jag valde sms och krånglade fram zonkod, regnummer och personnummer. Samtidigt försökte jag hjälpa ett par att lägga in deras parkering på sms men det var för avancerat och de valde till slut att ställa sig på Kungsmässans fria parkering.

Debatt: Krångligt att parkera
Insändarskribenten tycker det borde vara krav att man ska kunna betala med kort när man parkerar. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Senare på kvällen lade jag 5 minuter på att skapa konto och registrerade mitt kort som betalningsalternativ för att slippa senare faktureringsavgift. Mycket krångligt arbete för 11 kronors avgift. För mig var det ändå hyfsat enkelt, men hur kan man kräva att någon som har svårt för att få iväg ett sms ska kunna fixa allt detta därefter?

Åldersdiskriminering anser jag. Kommunen bör ställa krav på fastighetsägarna att det ska kunna gå att betala med kort i automat för parkering eller att det finns flera betalningsalternativ. Inte undra på att p-huset Valand var nästintill tom! Skamligt.

Isabelle
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.