DEBATT 2023-08-18 KL. 10:00

Debatt: Krångligt att parkera

Nyligen besökte vi marknaden som så många andra. Parkeringen vid gamla Alléskolan var full, vi körde in i det nya P-huset Valand. Enda sättet för att betala var via app eller sms till ett företag. Jag valde sms och krånglade fram zonkod, regnummer och personnummer. Samtidigt försökte jag hjälpa ett par att lägga in deras parkering på sms men det var för avancerat och de valde till slut att ställa sig på Kungsmässans fria parkering.

Debatt: Krångligt att parkera
Insändarskribenten tycker det borde vara krav att man ska kunna betala med kort när man parkerar. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Senare på kvällen lade jag 5 minuter på att skapa konto och registrerade mitt kort som betalningsalternativ för att slippa senare faktureringsavgift. Mycket krångligt arbete för 11 kronors avgift. För mig var det ändå hyfsat enkelt, men hur kan man kräva att någon som har svårt för att få iväg ett sms ska kunna fixa allt detta därefter?

Åldersdiskriminering anser jag. Kommunen bör ställa krav på fastighetsägarna att det ska kunna gå att betala med kort i automat för parkering eller att det finns flera betalningsalternativ. Inte undra på att p-huset Valand var nästintill tom! Skamligt.

Isabelle



TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.