DEBATT 2022-09-19 KL. 11:00

Debatt: Kommunen väljer fel väg för att lösa krisen

Debatt: Kommunen väljer fel väg för att lösa krisen
Debattörerna naser att kommunen väljer fel väg. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Alla som följer samhällsdebatten om äldreomsorgen vet att det finns problem att lösa och i en nära framtid kommer dom att bli ännu större. Vi har alldeles för få sökande till omvårdnadsprogrammet.
Vi har svårt att lösa bemanningen av tjänster och vi har för få vikarier. Vilket gör att personalen har svårt att ta semester och får därmed sämre återhämtning.

Debatten har förts i flera år om vad man ska göra för att lösa krisen. Så vad är kommunens svar på detta. Jo, att införa optimal schemaplanering för all personal i hemtjänsten. Det innebär att personalen ska lägga sitt egna scheman för att bemanna upp grunden. Vi ska täcka för varandra och lösa våra luckor, utan mer personal.

Det lutar åt att det ska bli fyraveckorsperioder, vilket kommer att innebära att man bara vet hur man ska arbeta sex veckor i taget.
Blir det fyraveckorsperioder så kommer vi att få arbeta antingen varannan helg eller jobba en helg på fyra veckor med två dubbelpass.
Resurspass kommer att införas så att man kan vara tillgänglig för att lösa luckor i sin egna grupp eller i andra grupper.
Idag har Kungsbacka kommun att alla ska ha rätt till en fast omsorgskontakt/kontaktperson. Problemet är bara att det finns inte tid till att träffa sin kontaktperson regelbundet. Ska resurspass införas kommer kontinuiteten att minska, eftersom personalen kommer att vara i andra grupper.

Vi undersköterskor i hemtjänst Öster ser detta som en kraftig försämring av vår arbetsmiljö och helt fel väg att lösa en kris.
Förvaltningen har som mål att behålla personal, men tyvärr kommer dom inte att nå sitt mål.

Undersköterskorna i hemtjänst ÖsterTV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.