DEBATT 2023-09-16 KL. 11:00

Debatt: Elever ingen politisk rekvisita

Debatt: Elever ingen politisk rekvisita
"Vi tycker att det ska vara upp till eleverna själva att välja om de vill äta vegetariskt," skriver Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Replik på Socialdemokraternas debattartikel "Svårt att "trolla med knäna".

I våras fattade en enig allians beslutet att eleverna i Kungsbackas skolor alltid ska kunna välja på minst en lunchrätt med protein från fisk, fågel eller kött. Syftet är att fler av våra elever ska äta och uppskatta maten vi serverar, och därmed få energi att orka en hel skoldag.

Vi tycker att det ska vara upp till eleverna själva att välja om de vill äta vegetariskt, och serverar som regel också en vegetarisk rätt som alternativ. I förlängningen bidrar detta beslut även till att stötta svenskt jordbruk, vilket vi tycker är positivt.

Nu ondgör sig Socialdemokraterna inte bara över detta, utan också över att undertecknad talar klarspråk när det gäller vikten av att fattade beslut efterlevs. Socialdemokraterna var ju också ett av få partier som under förra året stöttade förslaget om att börja servera alger och tång som skollunch, ett förslag som alliansen sedan röstade ner.

Jag tycker att Socialdemokraterna ska sluta att använda barn och elever som politisk rekvisita. Att maten vi serverar äts och uppskattas av Kungsbackas elever är långt viktigare än att enskilda politiker får sin egna agenda tillfredsställd.

Det är anmärkningsvärt att Socialdemokraternas oppositionsråd öppet visar prov på den här typen av värderingar. Det är dock inte förvånande, med tanke på att halvsanningar och populism alltmer verkar prägla vänsteroppositionen i den här kommunen.

Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola

Läs också:

Svårt att "trolla med knäna"
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.