DEBATT 2023-09-16 KL. 11:00

Debatt: Elever ingen politisk rekvisita

Debatt: Elever ingen politisk rekvisita
"Vi tycker att det ska vara upp till eleverna själva att välja om de vill äta vegetariskt," skriver Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Replik på Socialdemokraternas debattartikel "Svårt att "trolla med knäna".

I våras fattade en enig allians beslutet att eleverna i Kungsbackas skolor alltid ska kunna välja på minst en lunchrätt med protein från fisk, fågel eller kött. Syftet är att fler av våra elever ska äta och uppskatta maten vi serverar, och därmed få energi att orka en hel skoldag.

Vi tycker att det ska vara upp till eleverna själva att välja om de vill äta vegetariskt, och serverar som regel också en vegetarisk rätt som alternativ. I förlängningen bidrar detta beslut även till att stötta svenskt jordbruk, vilket vi tycker är positivt.

Nu ondgör sig Socialdemokraterna inte bara över detta, utan också över att undertecknad talar klarspråk när det gäller vikten av att fattade beslut efterlevs. Socialdemokraterna var ju också ett av få partier som under förra året stöttade förslaget om att börja servera alger och tång som skollunch, ett förslag som alliansen sedan röstade ner.

Jag tycker att Socialdemokraterna ska sluta att använda barn och elever som politisk rekvisita. Att maten vi serverar äts och uppskattas av Kungsbackas elever är långt viktigare än att enskilda politiker får sin egna agenda tillfredsställd.

Det är anmärkningsvärt att Socialdemokraternas oppositionsråd öppet visar prov på den här typen av värderingar. Det är dock inte förvånande, med tanke på att halvsanningar och populism alltmer verkar prägla vänsteroppositionen i den här kommunen.

Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola

Läs också:

Svårt att "trolla med knäna"



TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.