Kommentar till artikeln "vegomaten gör comeback i färsen", 8 september.
Emanuel Forssell (M) har säkert rätt när han påstår att den vegetariska rätten oftast är minst populär. Det kan dock bero på att när hela skolan bjuds på veg blir det till exempel märkliga grönsaksbiffar som inte ens den mest hårdnackade vegetarian skulle tycka om.
Hade man istället bytt ut korven till vegkorv i korvstroganoff, färsen i spagetti och köttfärssås, kycklingnuggets till vegnuggets, hamburgare till veghamburgare (dock ej med grönsaker i!) så hade vegmaten inte varit så impopulär. Det enkla receptet är att inte göra det komplicerat. Byt bara ut det animaliska proteinet mot vegprotein i rätter när det enkelt är utbytbart.
Det måste vara okunskap bakom idén att blanda upp animalisk färsk med vegfärs, när smak på färs egentligen bara handlar om kryddsättningen.
Man blir heller inte vegetarian av att äta vegetariskt en dag i veckan, det behövs betydligt mer vegetariskt för att kvala in i den ligan. Det känns som att Emanuel Forsells personliga åsikter, som uppenbarligen är negativt laddade mot vegetarisk mat, får styra. Samtidigt får miljön lida.
I artikeln framkommer att det kostar både i pengar och för miljön att ta bort vegmaten. Jag undrar hur man kan göra så mot barnen som skall kunna leva på denna jord i framtiden, när vuxna i beslutsfattande positioner bara fortsätter att fatta beslut som är dåliga för vår planet. Hur skall miljöproblemen någonsin kunna lösas, om man inte ens är beredd att äta vegetariskt en dag i veckan?
Tänk mer på miljön, tack
"Större marginaler och få en mer dräglig tillvaro"
Länsstyrelsen svarar på kritik efter hundattack
Fotbollsproffset Klara Andrup i en stor intervju
Ny undersökning har kollat upp populära resmålet
Kustlinjen ses över för att skydda känslig miljö
Skratt, kramar och massor med känslor. Här är bilderna från när Aranäsgymnasiet skickade ut sina studenter i viuxenlivet.