Undersköterska i äldreomsorgen, hemtjänsten, äldreboende är ett utav Sveriges vanligaste yrken. Problemen som fanns för mer än 20 år sedan finns fortfarande kvar. Bemanning, kompetensförsörjning, sjukskrivning och många som jobbar deltid.
Läget har inte blivit bättre, utan snarare sämre.
Experterna funderar och kommer stötvis med förslag till förbättringar för att locka fler till yrket.
Arbetsmiljön, schema planering, fasta anställningar, locka fler män till yrket, kompetensutveckling är några saker som föreslås.
Men man glömmer något viktigt som har stor betydelse för personalen. Lönen och arbetstiden. Att arbeta i yrken med människor borde vara det absoluta viktigaste i ett samhälle. Äldreomsorgen och att ta hand om och att vårda våra mormor, farmor, farfar och morfar, mammor och pappor. Nära och kära. Varför bryr sig ingen? Varför händer ingenting när det gäller lönen och arbetstiden?
Därför att det kostar pengar och äldre drar ju inte in några pengar. Äldre är en kostnad. Men betänk att äldre har dragit in massor med pengar i åratal. Dags för lite omtänk här!
Börja värdesätta äldreomsorgen/hemtjänsten och höj lönen väsentligt och minska arbetstiden med bibehållen lön så kommer sökande till omsorgen att öka.
Janne Heimbrand (KB) det lokala partiet Kungsbackaborna
ledamot i Kommunfullmäktige
Carl-Magnus Stolt berättar den dramatiska historien om Maconas förlisning
I en fruktansvärd storm i januari 1920 går ångfartyget Macona under på revet utanför Nidingen. 49 besättningsmän omkommer – bara en enda man överlever genom att klamra sig fast i masttoppen i vinterkylan. Nu berättar Frillesåsförfattaren Carl-Magnus Stolt den dramatiska historien.