Annons

Den 4 december kom en väldigt påkostad broschyr, avsändare Kungsbacka kommun. I denna framgick det att Kungsbacka skulle expandera. Det skulle byggas en massa bostäder, förskolor, skolor, idrottsanläggningar, tennisplaner, skatepark och så vidare.

Vad som fattades var äldreboende. I stället fick vi läsa att det skulle sparas 24 miljoner på äldreomsorgen.
 
Detta har vi fått märka av inte bara när maten på äldreboenden försvinner, även inom hemtjänsten har det skett indragningar i form av att det inte längre går att få en så kalllad ledsagare vid sjukbesök på sjukhus. Undersköterskor får inte sköta om ett sår, då ska man ha hemsjukvård. I stället höjdes alla avgifter.
 
Vill man ha hem mat kostar den 66 kronor plus 18 kronor för att man får den hem. Vem vill äta till exempel blodpudding, korv och potatisbullar med lite råkost för detta pris?
 
Kort sagt, äldre som aldrig fått några bidrag trakasseras. Min fråga till kommunstyrelsen är denna: Ska verkligen alla de skatter som vi – alla som är födda på 20- och 30-talet betalat – användas för dem som ska flytta in i vår kommun? De har ju inte betalat en krona. Är det för att kommunstyrelsen ska slå sig för bröstet och säga tänk vilken bra kommun vi har?
 
Det är nog på tiden att kommunen blir anmäld till DO för att vi blir diskriminerade. Det är inte bara regeringen som behöver bytas. Det är i lika hög grad Kungsbackas kommunstyrelse. Ni kanske har suttit för länge och blivit fartblinda.
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons