Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Debatt: Redan ”kört” för en bevarad Alléskola?

  Debatt | 01 Januari 2021 11:50

  Alléskolans framtid är oklar.

  FOTO: Norra Halland

  När man läser § 355 i det senaste protokollet från kommunstyrelsen, anslaget den 21 december, kommunstyrelsens uppdrag för kvarteret Ejdern, så är det inte en julklapp. Av hela åtta yrkande vinner fem gehör till förändring i programrådet. Bland annat yrkar Lisa Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, att båda meningarna som följer stryks i förslaget :

  ”Alléskoltomtens unika läge och potential som unik offentlig mötesplats ska utnyttjas såväl inomhus som utomhus. Att behålla den gamla byggnaden Alléskolan skulle bidra till områdets diversitet och förmåga att attrahera olika grupper av människor ” För mig är detta en ren dödsdom för Alléskolan att stryka tjänstemännens skrivning. Men det är ju helt enlig f.d. kommunalrådet Hans Forsbergs önskan.

  I juletider skall man vara positiv också ! Jag konstaterar att kommunstyrelsen uttalar en vilja att inte riva Grundens förskola, som man flyttade till för något år sedan. Den rustades upp invändigt inför flytten och nu pågår en rejäl uppdatering av ventilation.

  Till sist verkar det inte bli någon flytt av den stora och mycket populära lekparken väster om Grundens lekskola. Uppbyggnaden av den har minst kostat en miljon genom åren. Mycket bra beslut!

  Läs fler debattartiklar här

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Debatt: Växande stad behöver fler mötesplatser

  Debatt Kungsbacka kommun växer och det behövs fler bostäder, men en växande stad behöver också fler ...

  Vaccination för alla kan dröja till augusti

  Vård Halvårsmålet ligger fast, men om vaccinprognosen inte ändras kommer alla hallänningarna inte ha fått sin andra ...

  Student-utspring i fyra dagar

  Skola Covid-19 gör att studentfirande blir annorlunda även i år. De nyblivna studenterna kommer få springa ut under totalt fyra ...
  Annons