Annons

Debatt: Ordval som ger helt fel signaler

Debatt | 26 Maj 2020 13:55

Debattören uppskattar inte Mikaela Waltersson ordval.

FOTO: Pixabay

Till Mikaela Waltersson: När du till TT säger att det Hans Forsberg gjort är en ”olycklig grej” slår du verbalt på den som redan ligger ner. Det vill säga offret i denna förfärliga och olagliga handling som Forsberg medvetet begått mot en annan människa.

Dessutom marginaliserar du hans brott genom ditt ordval. Forsberg är inte offret! Han är den som betalat pengar för att kunna begå en kriminell, fysiskt djupt kränkande handling mot en redan trasig människa och med all säkerhet mot den människans innersta vilja.

Viftar bort

Den som drabbats av denna tragedi är offret, inte Forsberg eller Moderaterna. Med ditt uttalande viftar du bort Forsbergs handling som om att den vore nästan ingenting att alls notera. På detta vis skickar du tydliga signaler till män att fortsätta, bara de ser till att inte bli upptäckta.

Signalerna du skickar till alla kvinnor och flickor är att det är okej att män begår övergrepp mot dem. Därför är du medskyldig till att personer som Forsberg fortsätter att begå övergrepp mot andra människor, främst kvinnor.

Du har uppenbarligen missat hela Me too-rörelsen och anledningen till dess uppkomst. Hur nu ens någon kan ha missat det är en gåta!

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Svårt att ta sig fram med permobilen

Debatt Jag har fått en, som jag kallar den, permobil, det vill säga en elektriskt driven ensitsig ”moped” eller ”...

Debatt: Lägg inte ned verksamheten med personligt ombud i Kungsbacka

Debatt Det har kommit till vår kännedom att Kungsbacka kommun planerar att avveckla hela PO-verksamheten till årsskiftet 2021. Detta som ...

Debatt: Patienternas önskan måste respekteras

Debatt Replik angående insändare i NH 12/6-20 om livsavgörande beslut och anhörigas inbjudan till beslutet. Låt ...
Annons