Annons

Debatt: Lyssna på experterna som hejdat spridningen

Debatt | 25 Maj 2020 19:43

Insändarskribenten anser att de svenska dödstalen är orimliga.

FOTO: Pixabay

Det är orimligt att bara se på och acceptera de mycket höga dödstalen i Sverige. Dödstalen orsakade av covid-19 fortsätter att öka i Sverige i en skrämmande takt. Folkhälsomyndigheten har fått sköta hanteringen av denna hemska sjukdom, men jag anser att man har visat dåligt omdöme och jag vill peka på två orsaker till detta:

1. Man accepterade att finalen i Melodifestivalen fick hållas med publik, vilket enligt min åsikt säkert är en viktig orsak till den stora smittspridningen i Stockholm.

2. Av oförståeliga prestigeskäl försöker man hindra användningen av ansiktsmask, vilket jag menar antagligen är huvudorsaken till den stora smittspridningen till gamla och sköra.

Yttersta ansvaret

Givetvis är det regeringen som har det yttersta ansvaret för situationen men oppositionen mot den förda politiken är näst intill obefintlig. Ansvaret för de som dör på grund av att man inte vidtar adekvata åtgärder kommer även att vila tungt på oppositionspartierna. Vad bör man då göra för att minska smittspridningen:

• Man bör lyssna på experter i de länder som har lyckats hejda smittspridningen och sluta att låta sig styras av Folkhälsomyndigheten.

• Man måste se till att ansiktsmask används i alla vårdsituationer och rekommendera att de även används av allmänheten i publika situationer (i kollektivtrafik, vid vistelse i varuhus etcetera).

• Stäng alla skolor och restauranger tills smittspridningen börja avta.

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Signeshus granskas av IVO

Nyheter Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fördjupar nu granskningen av utvalda boenden i länet. Ett av ...

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

Nyheter 400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan ...

Frågetecken kring middagsunderhållning

Nyheter Hur många personer får egentligen sitta i publiken när en artist spelar på en restaurang? När ...
Annons