Annons

Debatt: Kvarteret Ejdern – hur har man tänkt?

Debatt | 23 Februari 2021 15:20

"Förskola i tre våningar med plats för 120 barn. Var ska dessa föräldrar parkera för att hämta och lämna sina barn?"

FOTO:

Här kommer det lite frågeställningar och påståenden angående planprogrammet för kvarteret Ejdern i Kungsbacka stad, väster om ån, etapp 2.
 
•Vägen som ska gå genom området (fortsättning av Varlavägen) ska den kopplas på Skogsallén eller blir det en separat väg efter Alléskolan så det finns två påfarter till Sjöallén? Volymstudiebilden visar detta.
 
• Den vägen ska också ha gång- och cykelbana. Hur ska de kopplas ihop med befintlig gångbana och enkelriktad gata Skogsallén?
 
• Enligt volymstudien har ni ritat in att Skogsalléns gångbana både ska behålla en del träd och få nya, är detta rätt uppfattat?
 
• Förskola i tre våningar med plats för 120 barn. Var ska dessa föräldrar parkera för att hämta och lämna sina barn? Det måste vara bättre att bygga förskolor där barnen bor eller ska bo. Att bo i innerstaden med mycket trafik är ingen bra lösning.
 
• Parkeringshuset för de nya bostäderna täcker väl bara de boendes parkering och var kör de in och ut? Inte på Kungsgatan utan på förlängningen av Varlavägen, mycket trafik nu, tillsammans med förskolans lämning och hämtning.
 
• Ny bro vid Hamntorget! Är det en bil eller gång/cykelbro eller både och? Vill ni förtäta biltrafiken i Västra villastaden? Var blir det utfart mot Onsala och Särö? Hur kommer man till Kungsmässan och norr över?
 
• Alléskolan ska naturligtvis bevaras och vara en del av alla kulturverksamheter. Gärna att Elektronen flyttas dit på något sätt. Kommunen bör jobba på att unga och äldre ger av varandra och skapar förutsättningar för folket och inte jaget. Vi blir starkare och bättre på alla sätt tillsammans.
 
• Är det bostadsrätter eller hyreslägenheter och till vilken prisnivå? Det är väl mest till ungdomar kommunen saknar lägenheter eller?
 
 

Fler debattartiklar här 

Mer debatt i e-tidningen: Läs e-tidningen här 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ännu inget utlovat spår för motion

Trafik För 30 år sedan önskades ett motionsspår i Åsa. Då fick vi till svar att det fanns inga pengar, ...

Jakten på havets silver

Familj Laddade och välklädda, med spön drag och flugor. I veckan var det premiär för fiskeklubbens ...

Debatt: Hur ska frågan om åvc lösas?

Debatt Vanans makt är stor och gör att tillvaron oftast fungerar bra. Men hur blir det när du inte ...
Annons