Annons

Coronaviruset lamslår stora delar av världen. Även i Sverige har man stängt ned verksamheter, och företagen varslar.

Ingen vet idag hur allvarliga konsekvenserna kommer bli för samhället, i antal sjuka, döda, konkurser, arbetslöshet och allt vad det för med sig. Välfärden i Sverige har sedan tidigare haltat rejält, och den lågkonjuktur som vi väntats gå mot lär slå till både snabbare och kraftigare än vad någon räknat med och försätta landet i en mycket allvarlig kris.
 
Vi hade möjlighet att förbereda oss innan viruset nådde landets gränser och vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning, kontrollera och testa de som befunnit sig i riskområden, satt dem i karantän, men det gjordes inte.
 
En flertal experter har också skarpt kritiserat Folkhälsomyndigheten och dess företrädare för att varken agera tillräckligt snabbt eller kraftfullt, och man har även ifrågasatt kompetensen då det har gjorts en rad uttalanden som visat sig felaktiga.
 
Tyvärr är det ju heller inte första gången vi kan se att myndigheters agerande under ledning av den socialdemokratiska regeringen tillsammans med januaripartierna starkt ifrågasatts.
 
En del myndigheter och företag har dock agerat och trotsat FHM och låtit medarbetare som befunnit sig i riskområden arbeta hemifrån i 14 dagar. Hade man gjort detsamma i Region Halland och låtit anställd som varit utomlands testa sig, exempelvis på IVA i Varberg, så hade man kanske kunnat undvika smittspridningen där.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons