I dessa coronatider läser vi inget annat om vanlig politik så då tänker jag: Vad händer med S vallöften (i överenskommelsen med C och L)?

1. Mer pengar till välfärden. Budgeten 2020 innehåller bland annat 5 miljarder till välfärden för att nå 20 miljarder 2022 för att anställa fler i vården.
2. Mer pengar till pensionärerna. Garantipensionen har höjts med 200 kronor och för de som har låg pension höjs pensionen 2021 genom ett pensionstillägg med upp till 600 kronor per månad.
3. Insatser mot hedersrelaterat våld. 45 miljoner för 2020. Öronmärkta pengar för arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck.
4. Fler lärarassistenter i skolan. Satsningen har fördubblats till 2020 med 1 miljard kronor.
5.Tryggare LSS-lagstiftning. Andning och sondmatning ger rätt till personlig assistans enligt lagändring 1 juli 2019.
6. Investeringsstöd för fler hyresrätter, studentbostäder och äldreboenden. Februari 2020 återinfördes investeringsstödet med 2,1 miljarder kronor och från 2021 och framåt med 3 miljarder årligen för att hyran blir något lägre i nyproduktion.
 
Jag tycker detta är värt att tala om!
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Debatt: Svik inte dem som vårdar våra liv

Debatt Vi har via media följt och förstått hur tuff situationen är för personalen inom vården, ...

Debatt: Ordval som ger helt fel signaler

Debatt Till Mikaela Waltersson: När du till TT säger att det Hans Forsberg gjort är en ”olycklig grej” slå...
Annons