Annons

Debatt: Ingen vaccintid kvar

Debatt | 23 April 2021 22:30
Tack alla ni cirka 8 000 icke kommuninnevånare som bokade upp tider som gör att jag som bor i Kungsbacka måste åka till Halmstad för att vaccinera mig om jag inte vill vänta till slutet av maj.
 
Onsdagen den 14/4 klockan 06.30 var jag uppkopplad mot 1177 för att boka mig via nätet för min åldersgrupp. Inga problem att logga in och det var bara att lämna uppgifter, och välja vilken stad.
 
Jag bor i Kungsbacka och är listad där, så det var mitt val. Det enda som kom upp var vårdcentralen Fjärås. Inga andra vårdcentraler. Jag gick vidare för att söka tider, men när jag kom till oktober och inte en enda tid kom fram, fick jag gå tillbaka och försöka igen. Inga nya vårdcentraler eller tider kom fram. Jag sökte då på andra städer och fick tid i Halmstad.
 
Då jag tyckte det var märkligt ringde jag det telefonnummer som stod angivet och fick en uppringande tid. Hon som kontaktade mig sa att fler personer än jag hade upplevt samma problem och att man undersökte varför. Det hon kunde erbjuda mig var om 14 dagar i Billdal och om jag vill ha på ”min” vårdcentral eller någon annanstans i Kungsbacka skulle jag få vänta till slutet på maj.
Så det blir en tur på 20 mil fram och tillbaka, så det blir ju ingen gratis vaccinering precis.
 

Mer debatt i e-tidningen: Läs e-tidningen här 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Tänk efter – ni som saboterar

Debatt Vad glad jag blev när jag såg skylten som kommunen satt upp intill gångtunneln i Hammerö! Dä...

Vad är det för fel på män som slår?

Krönikor Mäns våld mot kvinnor. Jag får rysningar bara jag skriver orden. Och tyvärr handlar det inte ...

Debatt: S-kvinnor vill stärka äldrevården

Debatt Vi S-kvinnor vill att Sverige ska vara ett föredöme för andra länder vad gäller vå...
Annons