Annons

Debatt: Hög tid rusta upp Onsala Herrgård

Debatt | 26 April 2021 18:55

"Jag uppmanar ägarna att se till att Onsala Herrgård inte förfaller utan ser till att rusta upp det."

FOTO: Kristian Alm

Nu är det hög tid att Kungsbacka kommun gör något åt Onsala Herrgård.
Då jag återigen fått samtal från invånare i kommunen om Onsala Herrgårds förfall, vill jag få upp ögonen på politiker som kan/vill sätta ner foten tillsammans med mig och Kungsbacka Framtidsparti för att återuppväcka denna en gång så idylliska pärla.
 
Bröllop, fester, konferenser arrangerades under många år i denna byggnad med en hänförande utsikt över Kungsbackafjorden. Efter att herrgården såldes 2014/15 gjordes den om till flyktinghem.
Efter att flyktingarna flyttade ut har det varit flera turer med andra intressenter som ville göra det till bland annat HVB-hem, vilket inte var lämpligt enligt både länsstyrelsen samt Mark- och miljödomstolen.
 
Nu är det 2021 och under de senaste åren har ingen verksamhet varit etablerad där. Förfallet sker alltmer tydligt. Jag uppmanar ägarna att se till att Onsala Herrgård inte förfaller utan ser till att rusta upp det. Det kan bli äldreboende, hospice alternativt mindre privata bostäder eller varför inte hotellverksamhet, vilket behövs i vår kommun.
På området finns flera byggnader som kanske kunde göras till bostäder, vilket vi är i stort behov av. Så politiker, vill ni tillsammans med oss i Kungsbacka Framtidsparti göra en kraftansträngning för att Onsala Herrgård återupplivas till något riktigt bra inom snar framtid? Hör av er till undertecknad.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Tänk efter – ni som saboterar

Debatt Vad glad jag blev när jag såg skylten som kommunen satt upp intill gångtunneln i Hammerö! Dä...

Debatt: S-kvinnor vill stärka äldrevården

Debatt Vi S-kvinnor vill att Sverige ska vara ett föredöme för andra länder vad gäller vå...

Debatt: Splittrat och trasigt

Debatt Replik på insändare om samhällskontrakt i NH 6/4-21. Tidigare debatt: Samhällskontraktet gemensamt Socialdemokraterna försöker framstä...
Annons