Annons

Debatt: Gör allt för att skydda och bromsa smittan

Debatt | 30 November 2020 16:00

Replik på insändare i Norra Halland: ”Minskad smittrisk med färre vikarier”, ”Vilken utbildning får extrapersonalen?” och ”Hemtjänsten ska använda munskydd”.

Vi förstår att många känner oro just nu och vi gör vårt yttersta för att skydda de med störst behov och för att bromsa smittspridningen. Vi använder skyddsutrustning baserat på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som omvandlats till regionala rutiner av Region Halland. Skyddsutrustningen används på olika sätt beroende på om våra medarbetare ska vårda en person med eller utan misstänkt/konstaterad smitta.

Munskydd

Vid vård inom en meter hos en patient/kund utan misstänkt smitta rekommenderas munskydd som en extra skyddsåtgärd för att minska risken att smitta. Skydden behöver leva upp till olika krav och det är därför viktigt att vår personal bara använder den utrustningen som kommunen köper in via Region Halland.
 
Våra viktiga vikarier: Vid anställning får våra vikarier introduktion och bredvidgång där de bland annat lär sig hur vi arbetar för att minimera risken för smittspridning. Vi arbetar med att minimera rörligheten av vikarier genom kontinuerliga riskbedömningar och för att lösa verksamheten på ett säkert och välfungerande sätt.

God handhygien

För att minska risken för smittspridning är de basala hygienrutinerna, som exempelvis god handhygien oerhört viktiga att följa. Provtagning av våra medarbetare ansvarar Region Halland för. Däremot arbetar vi med att säkerställa att personal inte kommer till arbetet om de har symptom.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hanhals blev utklassade i toppmötet

Ishockey Efter en lysande start på vårsäsongen hade Hanhals Kings plötsligt chansen att gå upp i serieledning. Men ...

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...
Annons