Annons

Debatt: En likvärdig äldrevård

Debatt | 24 Februari 2021 16:00

"Kanske Kungsbacka kommun ska gå i täten och visa upp en likvärdig äldrevård på alla enheter."

FOTO: Pixabay

Vår statsminister upprepar som ett mantra vikten av att nu styra upp äldrevården och göra om och göra rätt så att våra äldsta får det de väl förtjänar.
Kanske Kungsbacka kommun ska gå i täten och visa upp en likvärdig äldrevård på alla enheter. Med samma kvalitetskrav på språkförståelse, omsorg, engagemang och personlig vård.
 
Jag läser i media att våra politiker nu ifrågasätter avtalet med Vardaga. Kan vi hoppas på att man avslutar samarbetet snarast och avbryter planen på att låta Vardaga överta driften av Ekhaga vård och omsorgsboende på Onsala?
 
Jag har haft förmånen att få ta del av Ekhagas/Humanas vård och omsorg. Min nyss avlidna mor (ej covid-19) var så väl omhändertagen där och jag som anhörig fick den återkoppling jag kunde önska. Personal, sjuksköterska och läkare stämde av vård och insatser med mig per telefon efter att besöksförbudet infördes. Min uppfattning är att ledningen har varit fast och trygg för de anställda så de visste vad som gällde under denna svåra tid.
 
Jag har inte för ett ögonblick oroats för att min mor inte fick den omsorg hon så väl förtjänade efter 99 år och många inbetalade skattekronor.
 
 

Fler debattartiklar här 

Mer debatt i e-tidningen: Läs e-tidningen här 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Sport Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det ...

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...
Annons